Preşedintele a promulgat nouă legi privind aprobarea sau respingerea unor OUG

| 10 iul, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat joi opt legi de aprobare şi una de respingere a unor ordonanţe de urgenţă emise de Guvernul României în perioada 2011-2014.

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis AGERPRES, preşedintele a semnat, joi, Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 110/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile sănătăţii şi protecţiei sociale, Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 15/2014 pentru completarea Art. 52 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice.

Şeful statului a mai semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 10/2014 privind unele măsuri temporare în vederea consolidării cadrului normativ necesar aplicării unor dispoziţii din Legea nr. 9/1998 privind acordarea de compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria semnat la Craiova la 7 septembrie 1940, precum şi din Legea nr. 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, ca urmare a stării de război şi a aplicării Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate semnat la Paris la 10 februarie 1947.

Alte acte semnate de preşedinte sunt: Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 35/2012 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sanitar, Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 98/2013 privind reglementarea situaţiei juridice a unui imobil şi modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2013 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 19/2002 privind unele măsuri pentru constituirea şi utilizarea fondului locativ de protocol, proprietate publică a statului, şi pentru vânzarea unor imobile, proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome 'Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat', Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2013 pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2014 privind exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar al statului la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice 'Transelectrica' - SA şi la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale 'Transgaz' - SA Mediaş şi pentru modificarea unor acte normative.

Tot joi, preşedintele Băsescu a semnat şi Decretul privind promulgarea Legii pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 81/2013 privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice 'Gheorghe Ionescu-Sişeşti' - Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila în domeniul public al judeţului Brăila şi administrarea Consiliului Judeţean Brăila.

Referitor la acest ultim decret, plenul Camerei Deputaţilor a respins, în data de 24 iunie, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind transmiterea a 2.900 de hectare de teren aflate în administrarea Academiei 'Gheorghe Ionescu-Şişeşti' - Staţiunea de cercetare dezvoltare agricolă Brăila în administrarea Consiliului Judeţean Brăila.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ