Dosarul Băsescu-Bercea. CSM: Afirmaţiile lui Bercea Mondial au afectat independenţa justiţiei

| 08 iul, 2014

Dosarul Băsescu-Bercea. Afirmaţiile lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la adresa procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, au fost de natură să afecteze independenţa justiţiei, a concluzionat Inspecţia Judiciară a CSM.

Dosarul Băsescu-Bercea. Afirmaţiile lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la adresa procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, au fost de natură să afecteze independenţa justiţiei, sunt concluziile Inspecţiei Judiciare, au declarat marţi surse oficiale citate de Agerpres.

Raportul Inspecţiei Judiciare va fi dezbătut de plenul CSM în şedinţa de miercuri.

Citeşte şi: DOSARUL BĂSESCU-BERCEA. Înregistrările în care apare Mircea Băsescu NU au fost trucate

Dosarul Băsescu-Bercea. Pe 20 iunie, preşedintele CSM, Adrian Bordea, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări privind apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media, referitoare la Livia Stanciu şi Codruţa Kovesi.

'În temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat, vineri, Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări privind apărarea independenţei justiţiei, în raport cu declaraţiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media în data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecător Livia Doina Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie', se arăta atunci într-un comunicat al DNA.

Sesizarea IJ vine în urma declaraţiilor făcute de Sandu Anghel cu privire la activitatea profesională a şefului ÎCCJ şi a şefului DNA.

Citeşte şi: Noi interceptări în dosarul Bercea-Mircea Băsescu: Abraham "a promis că va scoate și bani"

Dosarul Băsescu-Bercea. Pe 19 iunie, Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care fiul său l-a acuzat pe Mircea Băsescu de trafic de influenţă.

Din duba care l-a adus la DNA din penitenciar, Bercea Mondial le-a spus jurnaliştilor, prin geamul maşinii, că ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare şi că în acest caz ar fi implicate preşedinta ÎCCJ, Livia Stanciu, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

'Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu', a afirmat atunci el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ