Iohannis: Sunt convins că Franţa va fi alături de România în susţinerea dreptului de a intra în Schengen

| 14 iul, 2014

ZIUA FRANŢEI. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a transmis luni un mesaj cu ocazia Zilei naţionale a Franţei în care îşi exprimă speranţa că prietenia româno-franceză va rămâne nu doar o poveste de succes, ci mai mult, o moştenire care trebuie apărată de ambele părţi, arătându-se convins că această ţară va susţine aderarea României la spaţiul Schengen.

ZIUA FRANŢEI. Sărbătorirea Zilei Naţionale a Republicii Franceze îmi oferă prilejul de a aduce elogiul meu şi al Partidului Naţional Liberal acestei mari naţiuni. România şi Franţa nu au în comun doar o lungă şi solidă relaţie de prietenie, ci şi un parteneriat stabil, care îşi găseşte rădăcinile în istoria modernă a celor două state. Limba şi cultura franceză fac parte, o spun fără ocolişuri, din codul genetic al României moderne. Am primit de la Franţa lucruri de o valoare inestimabilă pentru dezvoltarea firească şi trainică a unei naţiuni: parlamentarismul, libertatea de expresie, actul cultural ca stabiliment al democraţiei. La rândul nostru, am dat Franţei titani ai artelor şi ai spiritului care au intrat deja în patrimoniul universal şi a căror moştenire nu a încetat să contribuie, peste decenii, la istoria noastră comună: Brâncuşi, Cioran, Ionesco, Coandă, Lovinescu', spune Iohannis.

El se arată convins că Franţa va susţine dreptul Românei de a intra în zona Schengen.

ZIUA FRANŢEI. 'Este de-ajuns să ne întoarcem în trecutul nostru comun, unde vom descoperi rădăcinile şi legăturile clădite de generaţiile apuse. Ne-am regăsit de-a lungul timpului, români şi francezi, în lumea ideilor, unde am militat împreună pentru valori fundamentale ale societăţii moderne, pentru democraţie şi pentru libertate. Ne-am regăsit în proiecte politice şi militare comune, cum sunt astăzi NATO şi Uniunea Europeană. Ne-am regăsit, când nu ne-a fost uşor, în situaţia de a construi şi dezvolta încrederea în noi înşine, de a spori importanţa parteneriatului nostru tradiţional. Astfel, sunt convins că, aşa cum a făcut-o când ne-a fost mai greu, Franţa va fi alături de noi şi de acum încolo, în proiectul nostru imediat şi necesar: susţinerea dreptului şi nevoii României de a intra în spaţiul Schengen', afirmă Iohannis în mesaj.

Liderul liberal arată că 'stabilitatea, prosperitatea şi securitatea ţărilor noastre reprezintă obiective care aduc instituţiile şi elitele noastre în postura nu de a gândi la fel, ci de a gândi împreună'.

ZIUA FRANŢEI. 'Şi din acest punct de vedere, suntem hotărâţi, eu şi Partidul Naţional Liberal, să depunem toate eforturile pentru ca relaţia dintre România şi Franţa să fie un model de cooperare. Transmit poporului francez salutul meu şi al Partidului Naţional Liberal, precum şi speranţa noastră că, în orice situaţie, prietenia româno-franceză va rămâne şi mai departe nu doar o poveste de succes, ci mai mult, o moştenire care trebuie apărată de ambele părţi', conchide Iohannis, adăugând mesajul 'Vive la France!'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ