Fuziunea PDL-PNL. Statutul noului partid este 99% elaborat

| 14 iul, 2014

Fuziunea PDL-PNL. Europarlamentarul democrat-liberal Daniel Buda a declara că statutul noului partid rezultat din preconizata fuziune PDL-PNL este, din punct de vedere tehnic, elaborat în proporţie de 99%, în discuţie rămânând doar chestiuni ce trebuie decise la nivel politic, cum ar fi şi cea legată de numele noii formaţiuni.

Fuziunea PDL-PNL. "Statutul este pe ultima sută de metri. Pot spune că în proporţie de 99% este finalizat, urmând ca anumite chestiuni legate de nume sau alte aspecte, însemne electorale şi aşa mai departe, destul de puţine la număr, să fie tranşate din punct de vedere politic. Sunt aspecte care nu vizează, din punct de vedere tehnic, funcţionarea noului partid şi aceste aspecte vor fi tranşate în forurile de decizie la nivel politic. Va o fi decizie luată la nivel politic de către conducerile politice şi de către reprezentanţii politici ai celor două formaţiuni. Nu doar la nivel de preşedinţi, pentru că există o structură de negociere, sunt mai multe persoane implicate în acest proces', a explicat europarlamentarul PDL, membru în comisia de redactare a statutului noului partid.

Theodor Stolojan: Propun ca partidul rezultat din fuziune să se numească PNL-PDL sau PNL-CD

Daniel Buda a precizat că statutul va trebui să aibă o formă finală până la data congreselor celor două partide, respective 26 iulie.

"Era o dată stabilită, până pe 15 iulie, dar acest lucru nu înseamnă că nu se mai pot face mici adăugiri. (...) Chestiunile majore, cu siguranţă, că vor trebui decise până în 26 iulie. De fapt, tot statutul, până în 26 iulie, trebuie să capete o formă care să fie finală, pentru că avem congresul (Convenţia Naţională a PDL - n.r.). Practic, statutul este finalizat câtă vreme mai sunt chestiunile care trebuie decise la nivel politic. Şi săptămâna aceasta există şanse să se ajungă la o concluzie sub acest aspect', a afirmat europarlamentarul PDL.

Potrivit lui Buda, aspectele rămase în discuţie cele legate de denumirea, sigla şi însemnele noului partid nu vor reprezenta chestiuni care să împiedice fuziunea PDL-PNL.

"Nu cred, în opinia mea, că vor fi chestiuni insurmontabile pentru că este mult prea important proiectul noului partid. (...) Aici mă bazez pe experienţa politică a liderilor celor două partide în luarea unei decizii care să facă această fuziune să fie un adevărat succes", a susţinut democrat-liberalul.

Surse democrat-liberale au precizat că în privinţa denumirii noului partid de centru-dreapta cel mai probabil se va merge pe o variantă care să conţină pe lângă denumirea 'PNL' încă o literă, fără însă a preciza care ar urma să fie aceasta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ