Crin Antonescu: Nu eu am fost iniţiatorul acţiunii de suspendare a președintelui Băsescu, din 2012

| 14 iul, 2014

Crin Antonescu susţine într-un interviu pentru Gândul că nu el a fost iniţiatorul acţiunii de suspendare a preşedintelui Băsescu în vara lui 2012, dar că îşi asumă acest proces declanşat de USL. În privinţa pactului de coabitare, fostul preşedinte PNL a declarat că are convingerea că înaintea semnării acestui document a existat o întâlnire între Liviu Dragnea şi Traian Băsescu.

„Nu eu am fost iniţiatorul acţiunii de suspendare, dar am participat la ea. Îmi asum această participare şi această conducere chiar a acţiunii. Cu greşeli, cu erori, cu precipitări, dar în cadrele constituţionale. Să zicem că a fost o decizie comună, precipitată de anumite tensiuni între preşedinte şi premier", a afirmat fostul lider al PNL, comentând posibilitatea de a pierde o parte a votanţilor de dreapta.

Citeşte şi: Când a mințit Antonescu?

Despre pactul de coabitare semnat, în decembrie 2012, între Traian Băsescu și Victor Ponta, Crin Antonescu afirmă că nu l-a citit în întregime și că l-a avertizat pe prim-ministru că documentul este unul aberant. În plus, susține că este convins că vicepremierul Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit anterior semnării pactului de coabitare cu Traian Băsescu, pentru negocieri.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Lovitura de stat din 2012 a fost coordonată de Ponta şi Antonescu

„Nu am fost niciodată de acord cu acest document, cred că nu l-am citit niciodată de la cap la coadă cu atenţie, l-am răsfoit, ca să zic aşa. În seara când am fost la Cotroceni au avut loc nişte discuţii, în care în permanenţă eu am susţinut ideea că nu este nevoie şi nu e cazul să semneze aşa ceva. Dacă e vorba de chestiuni punctuale, două - trei, nu mai multe, i le-am indicat domnului Ponta ca exemplu pentru faptul că un asemenea document este aberant”, a adăugat Crin Antonescu.

Fostul președinte al PNL şi-a reamintit şi cele mai tensionate momete din colaborarea cu PSD: numirile procurorilor și proiectul legat de Roșia Montană.

Citeşte şi: CRIN ANTONESCU îi răspunde lui Traian Băsescu: Nu a existat nicio lovitură de stat în 2012

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ