Magistraţii condamnaţi pentru corupţie nu mai beneficiază de pensie de serviciu

| 14 iul, 2014

Traian Băsescu a promulgat luni legea prin care magistraţii şi membrii personalului de specialitate juridică ce au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie nu mai beneficiază de pensia de serviciu.

 

Șeful statului a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.


Pe 18 iunie, senatorii au adoptat acest proiect legislativ care prevede că judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică ce au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie să nu mai beneficieze de pensia de serviciu.

"Nu beneficiază de pensia de serviciu prevăzută la art. 82 şi 83 indice 1 şi de indemnizaţia prevăzută la art. 81 judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor care ulterior eliberării din funcţie au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiune de corupţie, o infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie sau infracţiunile în legătură cu acestea ori pentru o altă infracţiune intenţionată săvârşită înainte de eliberarea din funcţie', se arată în acest act normativ.

De asemenea, acesta prevede că: 'punerea în mişcare a infracţiunii penale pentru una dintre infracţiunile prevăzute la alin. 1 atrage de drept suspendarea soluţionării cererii de acordare a pensiei de serviciu sau, după caz, suspendarea plăţii pensiei de serviciu dacă aceasta a fost acordată până la soluţionarea definitivă a cauzei. În această perioadă, persoana faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală beneficiază, în condiţiile legii, de pensie din sistemul public'.

Proiectul a fost iniţiat de Guvern iar Senatul a fost for decizional în acest caz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ