DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Scandalul Mondial continuă, noi înregistrări bombă cu Mircea Băsescu

| 14 iul, 2014

DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Se complică situația în dosarul lui Mircea Băsescu: unde inițial era vorba de 250 mii euro, apoi de 600 mii euro, acum s-a ajuns la suma de 2 milioane de euro care ar fi circulat de la copiii lui Bercea la Marian Căpățână. Deși era omul de legătură dintre ‘Mondiali’ și Mircea Băsescu, Căpățână recunoaște că îi era frică de fratele președintelui!

DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Noile înregistrări îl înfățișează pe Căpățână într-o poziție dificilă: acesta se afla la mijloc între clanul interlopilor și ceea ce nu poate fi altcineva decât clanul Băsescu. Într-o discuție ‘codată’, dar plină de amenințări și insinuări, dintre Izaura și Căpățână, acesta din urmă exprimă ‘cu cuvintele proprii’ cine se află de fapt în spatele lui: “Vrei să-ți spun ceva. Oamenii ăsția vorbesc cu mine, mâine cu tine, poimâine cu președintele Poloniei. Băi, ascultă-mă, dintr-un război nu câștigă nimeni, nici eu, nici voi, nu câștiga nimeni, trebuie să găsim o metodă.” “Oamenii ăștia” ar putea fi oricine, dar nu oricine ar acces la președintele Poloniei... Trimiterea lui Căpățână merge direct către familia Băsescu, de care Căpățână recunoaște că se teme!

 

CITEȘTE ȘI: TRAIAN BĂSESCU despre DAN VOICULESCU: Vedeți că-i vai steaua lui!

“Izaura Anghel: Mariane, să spui adevărul, că dacă spui adevărul poate iei pedeapsă mai mică, și dacă încerci să minți, cu justiția e rău! Știi cât mai are Bercea de executat? Un an și șase luni, atâta mai are de executat! La anul pe timpul ăsta e afară. Și te-a chemat la el?

Marian Căpățână: Și unde să mă duc? Să mă duc la Constanța?

Izaura Anghel: Mie nu îmi vine să cred!

Marian Căpățână: Mie mi-e frică să mă duc!”

CITEȘTE ȘI: BĂSESCU despre discuţiile cu Guvernul: O echipă foarte nepregătită, reducerea CAS e o măsură politică

 

La câte înregistrări cu Mircea Băsescu, Căpățână și interlopii au ieșit la iveală, s-ar putea să avem de a face cu cel mai de succes serial de corupție, după un scenariu original, din țara noastră. Dar stați! Intriga se complică și mai mult: într-una din noile înregistrări Izaura îl întreabă pe Căpățână dacă “a mâncat 2 milioane de euro într-un an”.

CITEȘTE ȘI: Dosarul Băsescu-Bercea. Mircea Băsescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Relațiile de afaceri ilegale dintre Căpățână, ca intermediar, și clanul Bercea sunt mult mai complicate decât părea să se înțeleagă ‘la o primă audiție’ a cazului și este greu de înțeles de ce aceste sume imense de bani nu aprind niște beculețe anchetatorilor care se ocupă de dosar. Nu cumva recuperarea celor 2 milioane de euro – bani negri sau, în orice caz, bani destinați unor acte de corupție – ar trebui să fie prioritatea numărul 1 a celor care instrumentează dosarul lui Mircea Băsescu? Într-o zi acest scandal ar putea să fie ecranizat, dar în situația de față anchetatorii trebuie să se asigure că cercetează absolut toate pistele acestui caz simptomatic pentru starea politicii și a justiției din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 iul, 2014
ferenczy viorel
Dar secvenţa-medalion, care va rămâne celebră peste ani, ca un final de Casablanca, este mişcarea facială şi oculară a lui Victor Ponta când Băsescu îl întreabă: „Dar cu cele 5 miliarde pentru MTO, cum faceţi?” Prim-ministrul României roteşte ochii în sus, în jos, la stânga şi la dreapta, ca un şobolan de desen animat, înţelege cu groază că de la făptura aflată în dreapta lui, pe postul lui Florin Georgescu nu are a aştepta vreun ajutor, drept care scheaună încetişor: „Le rezolvăm pe toate, domnu preşedinte…”
Remarc fineţea sadică a lui Băsescu de a nu-i explica ce înseamnă MTO-ul ăla – Medium Term (Budgetary) Objective – provizionul de risc bugetar cerut de UE pentru prevenirea dezechilibrelor.

Nu sunt economist, nu mă pronunţ în legătură cu oportunitatea reducerii CAS, dacă e o măsură utilă sau doar o nouă electorată.
Dar sunt critic de film şi pot să vă spun că, după ce ne oprim din râs, vom constata că ce joacă domnul Ponta e un horror în toată regula.

[Cristian Tudor Popescu - Gandul]
15 iul, 2014
Bogdan T Grasul
a iesit si inregistrarea cu Ponta si Petrescu...cas
jenant,penal de jenant Dle Sultanescu...
ai vazut cum se uita pe sus Ponta?
era ....aerian....
15 iul, 2014
cantautor
stirile momentului:Ponta si economia...
Ponta si Cas-ul
la Harvard se face economie aplicata cu suflet de PSD
micul Titulescu ....derivat din marele Nastase
zero,zero barat

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ