Asta da știre - Pro TV a intrat în normalitate. Cum i-a tăiat macaroana Victor Ponta lui Adrian Sârbu

| 10 iun, 2014

Într-un interviu pentru Victor Ciutacu, difuzat de RomâniaTV, premierul Victor Ponta a declarat că Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax și Gândul.info, și fost patron al ProTV, i-a propus să îl ajute pentru a ajunge președintele României, așa cum a făcut în trecut cu alți candidați, Ponta răspunzându-i că ar prefera ca acesta să își plătească taxele.

Problemele Trustului Pro cu plata taxelor nu sunt de ieri de azi, ci de ani buni de zile. Odată cu plecarea lui Sârbu de la CME și cu schimbarea managementului televiziunii din Pache Protopopescu, lucrurile au început să revină la normal, caracatița de offshore-uri condusă de Sârbu, care a sifonat banii postului, fiind destructurată. Faptul că Adrian Sârbu a supt banii Pro-ului prin interpușii săi, chiar și după ce a cedat acțiunile postului de televiziune, este singura explicație pentru faptul că cel mai urmărit canal Tv din România, cu audiențe record, a fost în ultimii ani pe pierdere.

De altfel, într-un articol din Cațavencii care tratează plecarea Monei Segal de la ProTv, se afirmă faptul că aceasta era mâna dreaptă a lui Sârbu și cea care conducea rețeaua prin care erau golite buzunarele acționarilor americani ai postului.

Epopeea datoriilor ProTv, sau mai specific ale lui Adrian Sârbu, către bugetul de stat, începe în anul 1999, când guvernul Radu Vasile a emis o ordonanță de urgență, 16/1999, privind scutirea de la plata taxei de reclamă şi publicitate, precum şi a majorărilor de întârziere aferente. Potrivit ordonanței, „taxele de reclamă şi publicitate datorate (...) de către societăţile de presă, de radio şi de televiziune, precum şi majorările de întârziere aferente acestora, neplătite până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se scutesc de la plată”. Deși nu era menționată nicio instituție media în mod specific, era clar pentru toată lumea că principalul beneficiar al acesteia avea să fie Adrian Sârbu. 15 ani mai târziu, legea pentru aprobarea acestei OUG a ajuns la vot în Parlament și a fost respinsă de majoritatea din jurul PSD, ceea ce practic ar trebui să anuleze efectele ei, iar ProTv să fie nevoit să își plătească datoriile.

Însuși Mircea Marian, pe care nu îl putem bănui că ar fi vreun fan al premierului Ponta, a afirmat într-un articol publicat de EVZ că respingerea OUG 16/1999 ar fi motivul pentru care ProTv abordează o atitudine ostilă față de primul-ministru.

Într-o țară în care „lupta” împotriva „mogulilor” a devenit una din temele de zi cu zi, cel mai mare și influent mogul a reușit să se mențină sub radar, asta deoarece nu s-a implicat politic „la vedere”. Dar zilele în care Adrian Sârbu făcea jocurile politice în propriul interes, folosind influența imensă a trustului său media, au trecut, iar acum ți-a găsit nașul și va fi nevoit să plătească.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ