The Terminator Băsescu revine și detonează dreapta

| 12 iul, 2014

După lunga perioada de tăcere, în care doar Lenuța i-a dus dorul, Traian Băsescu a venit chitit săptămâna aceasta să nu lase nici un actor politic netrosnit cu câte un dos de palmă, metaforic vorbind. Dar cel mai ‘norocos’ a fost nimeni altul decât fostul tău tovarăș din partidul “cu apucături feseniste”, Vasile Blaga.

Despre președintele PDL, Traian Băsescu a spus că este un simplu “geambaș” cu “comportamentul unui om disperat”, trezindu-se după rezultatul dezastruos din alegerile din mai în situația de a-și ascunde eșecul sub preșul unui nou proiect politic. Blaga a rămas cu structurile partidului, dar este incapabil să le valorifice, a pierdut alegătorii PDL și acum caută să fofileze lângă liberali, spune fostul său șef.

“Subterfugiul” fuziunii este, pentru președinte, doar încercarea lui Blaga de a evita să își asume răspunderea într-un congres pentru cele 12% procente din alegeri, în condițiile în care Buldogul ar fi sperat la 30 procente după plecarea Elenei Udrea: “Vă spun ca om cu experienţă, a fost un subterfugiu la rezultatul exit-poll-urilor, să nu se ceară congrese după rezultatul alegerilor”.

Despre proiectul cu PNL, Băsescu crede că "nu este posibilă această fuziune", uitând să adauge la final, ceea ce este subînțeles, “fără Lenuța”. Pentru că ce dreaptă mai e aia, dacă doamna Udrea stă pe tușă cu Diaconescu și se uită la noul partid, sau alianță, sau ce-o-mai-fi-până-n-alegeri, cum intră în turul doi fără ajutorul lor?

Nici Blaga nu a putut sta cu mâinile cu sân la auzul unor asemenea acuzații și i-a scos în evidență președintelui faptul că acesta și-a luat mâna de pe PDL, la memorabila scenă de la perdeluță, așa că nu mai are de ce să le scoată ochii acum. “Dacă ne-ar fi lăsat în pace, nu-i făcea partid doamnei Udrea, eram de departe principala forță politică de centru-dreapta din România”, crede președintele PDL.

Blaga îi aruncă mănușa înapoi lui Băsescu, spunând că dă dovadă de ipocrizie: “Dacă ar fi câștigat doamna Udrea președinția partidului, nu se întâmpla nimic, eram un partid extraordinar. Acum, vedeți ce griji își face președintele? Vedeți câtă ipocrizie, de multe ori? Păi nu spunea că suntem FSN-iști, să plece FSN-iștii ș.a.m.d.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ