Purtătorul de vorbe al lui Băsescu – cel mai valoros scriitor din istoria literaturii române

| 11 iul, 2014

Pentru propoziția „Sunt, oare, eu nebun ori s-a întors presa cu susul în jos?” din articolul intitulat „Despre responsabilitate”, Oprea a fost plătit cu 376 de lei! Jumătate din cât ia un angajat plătit cu salariul minim pe economie! Cred că răspunsul la întrebarea pusă de purtătorul de cuvânt al lui Băsescu este limpede: nu doar presa, ci și lumea s-a întors cu susul în jos!

40 de lei pentru fiecare cuvânt sau 8 lei pentru fiecare caracter scris, cu atât a fost plătit Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, de către cei de la Adevărul, pentru a scrie pe site-ul publicației. 123 660 de lei, echivalentul a 28.000 de euro, atât a primit Oprea pentru 4 (patru!) articole de blog.

Să nu vă gândiți că sunt cine știe ce articole, capodopere literare. Nu, sunt niste texte mediocre, pe care foarte puțină lume le-a citit, extrem de puțină chiar, dacă ne uităm la faptul că doar 32 de persoane au votat, unul din articole fiind chiar „pe minus”, 8 persoane considerându-l o mizerie, unul pe plus, cu 8 voturi, iar celălalte două nu au fost băgate în seamă, având câte 0 voturi fiecare. Așadar, la total, Oprea a primit 28.000 de euro pentru a fi un mare 0.

Citeşte şi: Bogdan Oprea a OBŢINUT peste un miliard de lei vechi din câteva articole din presa centrală

Potrivit ultimelor topuri din domeniu, cel mai bine vândut autor contemporan român este Mircea Cărtărescu, care, atenție, a scris zeci de volume, tipărite în sute de mii de exemplare și care cu siguranță nu a ajuns la performanța lui Bogdan Oprea, aceea de a primi câte 8 lei pentru fiecare semn de punctuație și literă folosite. „Levantul” lui Cărtărescu are atât de multe caractere, că președintelui Traian Băsescu i-au fost necesare două mandate pentru a-l citi. Culmea este că scriitorii preferați ai lui Băsescu sunt și cei mai bine plătiți autori români.

Dacă ar fi să calculăm în ore, presupunând că pentru fiecare articol Oprea s-a scremut câte o oră (puțin probabil), înseamnă că a fost plătit mai ceva decât un CEO de pe Wall-Street, cu 7.000 de euro pe oră! Cu toate acestea, mai mult ca sigur, Oprea a fost plătit pentru fiecare caracter scris, ceea ce explică numărul mare de semne ale exclamării folosite. În articolul intitulat „Despre părerologi și comentaci”, Oprea folosește 6 semne de exclamare, grupate câte 3, într-un rând și jumătate de text. Pentru cele 4 semne de exclamare puse în plus, Oprea a primit  32 de lei!

Pentru propoziția „Sunt, oare, eu nebun ori s-a întors presa cu susul în jos?” din articolul intitulat „Despre responsabilitate”, Oprea a fost plătit cu 376 de lei! Jumătate din cât ia un angajat plătit cu salariul minim pe economie! În aceste condiții, cred că răspunsul la întrebarea pusă de purtătorul de cuvânt al lui Băsescu este limpede: nu doar presa, ci și lumea s-a întors cu susul în jos!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iul, 2014
Dan
Trecand peste orice comentariu malitios/rautacios; este Basescu si oamenii lui ; - este Basescu autorul curatirii justitiei (macar la varf, deocamdata) care a inceput sa puna "gunoiul" social la locul cuvenit, sau nu ? Este ! In aur ar trebui platiti, mai Antena 4 de la Romania-tv !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ