Mirel Palada: Declaraţiile lui Bogdan Oprea, inacceptabile pentru funcţia pe care o ocupă

| 19 iun, 2014

Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al Guvernului, consideră declaraţiile lui Bogdan Oprea ''inacceptabile'' pentru funcţia pe care acesta o ocupă şi afirmă că o demisie a preşedintelui Băsescu ''ar fi un pas prin care justiţia chiar nu ar fi deloc împiedicată să funcţioneze''.

'Reacţia domnului Bogdan Oprea este greşită şi exagerată, din cel puţin trei motive: 1. O demisie a Preşedintelui Traian Băsescu nu ar împiedica justiţia, ci ar fi un pas prin care justiţia chiar nu ar fi deloc împiedicată să funcţioneze. Prin urmare, o demisie a Preşedintelui ar fi un gest firesc de eliminare a oricărei presiuni asupra justiţiei 2. Reamintim purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei că, în cazul unei demisii, locul vacant ar fi preluat de către preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu, nu de către domnul Victor Ponta. Prin urmare, respingem această dezinformare. 3. (...) Îi cerem domnului Bogdan Oprea să nu mai aibă reacţii şi comentarii politice din funcţia sa de purtător de cuvânt al instituţiei Preşedinţiei. Declaraţiile sale de astăzi sunt inacceptabile pentru funcţia pe care o ocupă', afirmă Palada, ca răspuns la atacurile lui Bogdan Oprea.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu a susţinut, joi, că pentru oricine a trăit în România ultimilor ani este evident că o demisie a şefului statului din funcţie ar fi cea mai mare piedică pe care ar putea-o pune justiţiei româneşti.

'Prim-ministrul României, dl. Victor Ponta, a declarat că cel mai mare ajutor pe care preşedintele Traian Băsescu l-ar putea da prestigiului justiţiei româneşti ar fi să demisioneze din funcţie. Pentru oricine a trăit în România ultimilor ani este evident că demisia preşedintelui Traian Băsescu ar fi cea mai mare piedică pe care ar putea-o pune justiţiei româneşti. Astfel i s-ar crea culoar spre Cotroceni tocmai prim-ministrului Victor Ponta, cel care din înalta poziţie publică în care se află i-a apărat public fără nicio ezitare pe toţi colegii din partid care au fost chemaţi în faţa justiţiei', a declarat Bogdan Oprea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ