Lacrimile lui Băsescu: un scuipat în obrazul Justiției

| 19 iun, 2014

Trei declarații majore polarizează opinia publică din România, în momentul de față: două politice, date de Victor Ponta și Traian Băsescu și una răcnită prin ușa dubei care l-a adus la DNA pe Sandu Anghel, mai cunoscut ca Bercea Mondialu.

Victor Ponta a avut privilegiul singurei declarații principiale, de factură occidentală și singurul discurs familiar Uniunii Europene: președintele să-și dea demisia pentru a permite Justiției să facă lumină în acest caz și pentru a elimina orice suspiciune de influențare a anchetei. Dacă nu o face, a răsucit premierul cuțitul în rana președintelui, împotriva lui Băsescu se poate declanșa a treia procedură de suspendare.

A doua declarație politică și lacrimogenă în același timp a fost dată de Traian Băsescu. O eschivă jalnică și la fel de compromițătoare precum acuza de luare de mită, la adresa sa și a fratelui său.

Nu ne interesează considerațiile filosofico-juridice ale lui Traian Băsescu despre raportul dintre independența Justiției și relațiile afective cu fratele său. Ne interesează ca acest personaj, care a încălcat de prea multe ori Constituția țării, care are consemnate în arhivele publice nenumărate discursuri ofensatoare la adresa magistraților și prin care a intervenit explicit în independența Justiției, să-și prezinte imediat demisia conform uzanțelor europene, pentru a permite desfășurarea anchetei. Faptul că în multe alte cazuri procurori și magistrați au fost înlăturați din anchete infinit mai puțin compromițătoare -repetăm, arhivele care documentează astfel de cazuri rup rafturile prin redacții- cât și detaliul alarmant că Băsescu a scos la pensie și a numit mai mulți magistrați și procurori, în două mandate decât cei doi președinți care l-au precedat, în trei mandate.

Cetățenii acestei țări nu au nevoie ca președintele, transpirat și înlăcrimat ca o vedetă de telenovelă, să dea voie din vârful buzelor Justiției să-l aresteze fratele său. Artizanul ”intifadei anticorupție” cu arestări pe bandă rulantă și condamnări fără probe, căruia i-au căzut victime doar proprii săi adversari, să se dea la o parte din calea Justiției. Asta vor românii, mai precis cei 7,4 milioane peste care tot Băsescu trimitea procurorii în 2012, să-i pedepsească pentru că au îndrăznit să-i ceară lui Vodă să plece de la Cotroceni. Lacrimile lui Băsescu sunt cele ale unui crocodil care a dat deja din coadă, dovadă agitația din jurul acestei anchete și felul confuz în care a fost împărțit cazul între DNA Constanța și DNA București. Lacrimile președintelui sunt un scuipat în obrazul Justiției române.

A treia declarație, răcnită prin ușa dubei, în poarta DNA, este scurtă, concisă și usturătoare pentru toate slugile regimului. Mizeria incredibilă a unei mite de două milioane de euro, aruncată din ograda famigliilor Anghel-Băsescu și în capul ”imaculatei” Kovesi, de la DNA, a ”eroicei” Livia Doina Stanciu de la ÎCCJ. Toate aceste personaje, care au răgușit tot recitând poezia patriotică a luptei anticorupție, de ochii și urechile Uniunii Europene, să-și respecte și să-și onoreze funcțiile pe care le ocupă, renunțând la ele. Căci numai după ce demisiile acestora vor fi depuse, Justiția va putea să-și îndeplinească rolul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iun, 2014
Catlover
ASA ESTE !
Tiii, ca bine le zici ! Combate bine acest Andrei Pop, gloria jurnalismului romanesc ! Este clar ca ceea ce zbiara un interlop jegos condamnat din duba este ADEVARUL ABSOLUT, de netagaduit, asa ca toti cei mentionati /acuzati trebuie sa demisioneze IMEDIAT !!
19 iun, 2014
BerceaMondialu urmasu lu Traian
postacu portocaliu-maroniu
Sa taci vierme. Esti platit din bani tiganesti !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ