Ponta: Serviciile au obligaţia de a-l informa pe preşedinte despre ameninţări la adresa securităţii naţionale

| 19 iun, 2014

Victor Ponta a declarat joi, la RTV, că obligaţia serviciilor de informaţii de a-l informa pe şeful statului sau pe premier cu privire la eventuale riscuri se aplică doar în cazul ameninţărilor la adresa securităţii naţionale şi a adăugat că din datele prezentate la televiziuni în cazul Mircea Băsescu ar fi vorba de 'un caz clasic de trafic de influenţă'.

'Nu pot să vorbesc despre ceva care nu are legătură direct cu mine. Nu ştiu ce a fost, ce nu a fost informat, ce-l informează structurile statului pe preşedinte, aş specula şi nu fac aşa ceva. Numai în măsura în care sunt elemente care afectează securitatea naţională. Or, acuma, haideţi să fim serioşi, am văzut un om politic care nu prea ştie ce e cu securitatea naţională, că e de securitate naţională ce vorbea Bercea nu ştiu care cu Mircea Băsescu. Să nu exagerăm, nu era vorba de vânzarea României aici sau de cine ştie ce lucruri. Era vorba, din ce am văzut la televizor, de un caz destul de clasic de trafic de influenţă. Deci, din câte ştiu, şi ştiu destul de bine legea, serviciile de informaţii care fac parte din CSAT au obligaţia să informeze şi preşedintele şi primul-ministru când e vorba despre lucruri care ţin cu adevărat de securitatea naţională. Or, din ce am văzut la televizor, este vorba de dreptul penal comun, nu de securitatea naţională', a declarat premierul, întrebat dacă serviciile de informaţii ar fi trebuit să-l informeze pe şeful statului despre cazul lui Mircea Băsescu.

Citeşte si Ponta: Traian Băsescu trebuie să demisioneze

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ