Nu este vorba despre corupție, este vorba despre România!

Mizeria totală izbucnită în mass-media, legată de implicările familiei Băsescu în scandalul de trafic de influență, mită și protejarea unor personaje din lumea interlopă, ne readuc în memorie un detaliu extrem de interesant din cazul judecătorului arestat, Stan Mustață.

Pe magistratul Mustață să-l judece colegii săi din Justiție. Nu ne interesează în cazul de față dacă este vinovat sau nu. Relevant este însă detaliul extrem de interesant că pe acesta l-au săltat mascații, cu circul mediatic de rigoare, după o anchetă care se baza pe dovezi indirecte. Mai precis pe baza unor înregistrări în care doi oameni vorbeau la telefon despre al treilea și mai precis doi indivizi vorbeau despre judecătorul Mustață. O anchetă bazată pe asemenea dovezi poate conduce la abuzuri evidente. Ne putem imagina cum cei doi, intuind că sunt înregistrați – nici nu-i greu, la cât de abrupt a crescut în 2013 numărul interceptărilor telefonice - îl înfundă pe un al treilea vorbind verzi și uscate la adresa acestuia. Este cât se poate de posibil și de alarmant. Interceptările au acest călcâi al lui Ahile, o vulnerabilitate fundamentală: pot fi manipulate și transformate într-o formă de intoxicare a anchetatorilor. În acel caz anchetatorii nu s-au pierdut în astfel de analize și l-au făcut pachet pe magistratul Mustață, la modul spectaculos care pune mereu o pâine albă pe masa presei de scandal.

Suntem curioși, având acest precedent amintit, cum se vor raporta procurorii DNA la înregistrările – care nici măcar nu mai pot fi ”pierdute”, din moment ce au fost difuzate public – în care Mircea Băsescu declară personal că a primit o parte din banii de la clanul condus de Bercea Mondialu.Cât de transpirat este gulerul procurorului care transcrie pe hârtie prenumele magic ”Traian”, ca fiind beneficiarul unei părți din mita amintită?

Citeşte şi: Să-ți fie rușine, Mircea Băsescu!

Miza acestei anchete este extraordinară și o dovadă în plus că ”gura păcătosului adevăr grăiește”. După ce ani de zile tabăra lăudătorilor prezidențiali ne-a căpiat explicând populației că drumul european al României trece prin acest episod necesar al luptei anticorupție, acum aceste texte se întorc chiar împotriva lor și a ”mesianicului” luptător anticorupție de la Cotroceni. Dacă această anchetă va fi rasolită sau mușamalizată în orice fel, România însăși va fi compromisă și își poate lua adio de la orice pretenții de europenitate. Ce vor spune în acest context compromițător toți cei care, ori de câte ori vorbeau despre corupție arătau doar spre stânga? E clar ca lumina zilei că firele acestui caz duc până la președintele Băsescu, amintit chiar de fratele acestuia în înregistrările auzite de o țară întreagă. Demisia este singura ieșire onorabilă, să zicem, cel puțin din punct de vedere occidental. Faptul că Băsescu mai are foarte puțin din mandatul prezidențial, face situația și mai constrângătoare. Traian Băsescu nu poate pretinde că nu știa ce făcea fratele său, într-o țară în care serviciile de informații îi dau raportul direct. Președintele este prins între ciocan și nicovală: ori e complice, ori e incompetent...

Sau poate se găsește vreun Traian în anturajul lui Mircea Băsescu, atât de dedicat cauzei încât să se arunce asupra acestei grenade pe cale de a exploda, doar pentru a-l proteja pe celălalt Traian, cel care contează, de la Palatul Cotroceni? Ne îndoim sincer.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ