UPDATE. Victor Ponta îi cere lui Traian Băsescu să DEMISIONEZE

| 19 iun, 2014

UPDATE: Victor Ponta i-a cerut in aceasta dimineata sefului statului sa isi dea demisia ca urmare a acuzatiilor de coruptie aduse fratelui presedintelui, Mircea Basescu. Premierul a mai spus că ia în calcul chiar și o nouă suspendare.

Victor Ponta a facut aceste declaratii la Palatul Parlamentului, in replica la inregistrarile facute publice ieri in care aparea Mircea Basescu, fratele presedintelui. „Independenta si prestigiul justitiei trebuie sa fie aparate de presedinte fie si prin acest sacrificiu personal”, a spus Ponta. „Ar fi un gest de aparare a justititei”.

'Cred că preşedintele României şi nu doar preşedintele României, orice preşedinte din orice ţară europeană, în asemenea situaţii, tocmai pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra activităţii justiţiei, ar trebui să demisioneze imediat în aşa fel încât nimeni să nu poată să considere că, din poziţia pe care o ocupă- până la urmă este persoana care a numit în funcţie şi şeful DNA, şi procurorul general, şi toţi ceilalţi magistraţi - poate să influenţeze desfăşurarea normală a anchetei, într-un caz care, cel puţin după ce a văzut toată ţara aseară, este un caz foarte clar care nu îl acuză direct pe preşedintele Băsescu, dar îl acuză direct, în mod clar, cu probe de data asta, nu cu stenograme prin presă pe fratele preşedintelui', a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

Prim ministrul a adăugat că 'nu a văzut o implicare directă a preşedintelui' în acest caz, dar a apreciat că demisia şefului statului ar contribui la credibilizarea actului de justiţie. 

'Pentru ideea de justiţie, pentru credibilitatea justiţiei în faţa românilor, pentru încrederea că nimeni nu este mai presus de aplicarea legii, categoric aceasta (demisia n.r.) ar fi cea mai bună decizie. (...) Acum este momentul în care el însuşi trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi', a precizat Ponta.

El a adăugat că se poate lua în calcul o nouă suspendare doar 'dacă preşedintele a făcut ceva'. 

'Dacă preşedintele ţării a făcut ceva, sigur că luăm în calcul o nouă suspendare. Eu, din ceea ce am văzut, (...) nu a făcut el ceva', a adăugat premierul.

Traian Basescu „ne-a vorbit 9 ani si jumatate de independenta justititiei, cand e vorba de familia lui nu mai vrea independenta justitiei”, a mai spus seful Guvernului, acuzandu-l pe presedinte ca a crea „o stare de neincredere”.

Citeşte şi: Primele ÎNREGISTRĂRI în scandalul Mircea Băsescu- Bercea Mondial: Am primit banii, Traian ştie

Un post de televiziune a facut publice, miercuri seara, inregistrari audio-video din care rezulta ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial sa scape de inchisoare si ca seful statului ar fi stiut despre acest demers. Inregistrarile au fost difuzate in prezenta lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat ca familia acestuia a decis sa le faca publice in contextul unor "suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta" legata de plangerea pe numele lui Mircea Basescu, pentru un presupus trafic de influenta.

Citeşte şi: Băsescu, PRIMA DECLARAŢIE după difuzarea înregistrărilor compormiţătoare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ