Ponta: Am încredere că CCR va respecta termenul legal la legea insolvenţei

| 19 iun, 2014

Codul Insolvenţei. Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că are încredere în Curtea Constituţională că va respecta termenul legal de 30 de zile pentru trimiterea către preşedinţie a motivaţiei deciziei legate de legea insolvenţei, astfel încât aceasta să poată fi promulgată de şeful statului.

Codul Insolvenţei.  "Am încredere în Curtea Constituţională. Dânşii au precizat că e vorba de termenul maxim de 30 de zile. E adevărat, în alte cauze au publicat decizia într-o zi. Fiind vorba de respingere 9 la 0 e mai greu de redactat şi le ia foarte mult. Dar dacă au spus dânşii 30 de zile....(...) 21 ( iunie-n.r) e sâmbătă. Mai rezistăm până sâmbătă", a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

Premierul i-a transmis, marţi, o scrisoare preşedintelui Curţii Constituţionale Augustin Zegrean în care îi solicita să dispună 'măsurile corespunzătoare' pentru ca decizia CCR privind legea insolvenţei 'să producă efectele legale'.

Citește și: Victor Ponta cere Curții Constituționale să grăbească procedurile pentru Legea insolvenței

În replică, Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a afirmat că, potrivit dispoziţiilor legale, termenul de redactare a actului jurisdicţional este de cel mult 30 de zile de la data pronunţării.

CCR s-a pronunţat asupra contestaţiei formulate de parlamentari PNL la legea insolvenţei pe 21 mai a

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ