Cristian Diaconescu îşi încordează muşchii în faţa oglinzii

| 19 iun, 2014

Diaconescu pare să fie “iepurele” pe care Elena Udrea l-a scos din joben pentru a-şi întârzia anunţarea propriei sale candidaturi. După cum am arătat şi aici pe obiectiv.info, la nici două săptămâni de la încheierea congresului PMP, Udrea nu a negat posibilitatea de a candida pentru Cotroceni.

Alegeri prezidenţiale 2014. Apărut parcă de nicăieri şi autointitulat “candidatul lui Traian Băsescu”, Cristi Diaconescu a avut o primă apariţie TV în noua sa calitate de prezindențiabil. Unde altundeva, decât la televiziunea preferată a preşedintelui Băsescu, B1 TV, în compania omului de casă, Robert Turcescu. Menajat de moderator, Diaconescu a putut să se desfăşoare în voie, încercând astfel să pozeze într-un candidat serios şi puternic.

Cu toate acestea, răspunsurile lui Cristian Diaconescu nu au convins, fostul ministru de Externe nereuşind să probeze sinceritatea demersului său prezindențial, asupra candidaturii sale planând în continuare numeroase semne de întrebare. De altfel, rămâne extrem de straniu, momentul în sine al anunţării candidaturii lui Cristian Diaconescu de la finalul Congresului PMP.

În condiţiile în care nu au existat discuţii de acest gen în timpul lucrărilor congresului din 7 iunie, desemnarea lui Diaconescu drept candidat al Mişcării Populare la funcţia supremă în stat a părut una forţată şi bizară în acelaşi timp.

În ciuda tuturor dezminţirilor făcute, Diaconescu nu a reuşit să scape de imaginea de “candidat-iepure”, existând în continuare sentimentul că fostul consilier prezidenţial încearcă prin acest simulacru de candidatură, să facă jocurile pentru altcineva. De altfel, povestea candidaturilor suspecte nu este nouă în ceea ce îl priveşte pe Diaconescu. În 2010, acesta a candidat la funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat, pentru că în mijlocul congresului să se retragă în mod subit din cursă şi să anunţe că îl sprijină pe Mircea Geoană. În timpul emisiunii lui Robert Turcescu, Diaconescu a încercat să susţină că nu a fost “nici şantajat, nici constrâns” să se retragă din cursa pentru şefia PSD.

Astăzi, Diaconescu pare să fie “iepurele” pe care Elena Udrea l-a scos din joben pentru a-şi întârzia anunţarea propriei sale candidaturi. După cum am arătat şi aici pe obiectiv.info, la nici două săptămâni de la încheierea congresului PMP, Udrea nu a negat posibilitatea de a candida pentru Cotroceni.

O altă problema pe care Cristi Diaconescu nu ştiut să o explice în emisiunea cu pricina, se leagă de trecutul sau politic, care astăzi seamănă izbitor cu cel al unui traseist. Practicând o limba de lemn, Diaconescu a încercat să adoarmă telespectatorii atunci când a fost pus să explice trecerea să de la stânga, la dreapta eşicherului politic. De altfel, este halucinant cum astăzi, Diaconescu se revendică a fi “candidatul dreptei”, în condiţiile în care ani buni de zile a activat în PSD, ulterior trecând vremelnic şi pe la UNPR, fiind perceput de toată lumea că un om “de stânga”.

Cu toate acestea, în timpul emisiunii de la B1TV, Diaconescu a încercat să transmită un mesaj de forţă, lansând avertizări potenţialului său adversar în cursa prezidenţială, Victor Ponta.

“Cred că Ponta îşi face iluzii că-l voi menaja în cursa pentru preşedinţie”, a declarat proaspătul preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Dar adevărul este că cel care îşi face iluzii este nimeni altul decât Cristian Diaconescu, care mai mult ca sigur, nu va fi prezent la startul pentru cursa prezidenţială, locul său fiind luat de o persoană cu părul mult mai blond şi mult mai lung decât al său.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iun, 2014
Ponta telegenicul
Pontaxe
Si Cristi D, MRU sau Iohanis sunt de zece ori peste ....dottore plagiatore...pontaxe...pe care-l tin in brate toate epavele pseudojurnalisti ca voi si ca trusturile intact ale varanului voiculescu!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ