Diaconescu, PMP: România are nevoie de un preşedinte care să-i recâştige prestigiul şi demnitatea

| 19 iun, 2014

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, propus de PMP candidat la Preşedinţie, a declarat joi, la Timişoara, că România are nevoie de un preşedinte care, împreună cu structurile guvernamentale şi cu toţi românii, să fie capabil să-i recâştige prestigiul şi demnitatea pe plan internaţional.

Alegeri prezidenţiale 2014. "Participarea cu drepturi egale la dialogul european, capacitatea viitorului preşedinte de a reprezenta cu demnitate şi cu forţă România, poate reprezenta un beneficiu pentru fiecare dintre noi. Din acest punct de vedere, cred că obligaţia viitorului preşedinte este să recâştige demnitatea pentru români şi pentru România", a afirmat Cristian Diaconescu într-o conferinţă de presă.

El a spus că, după marile proiecte comune care i-au mobilizat unanim pe români - intrarea în NATO şi aderarea la UE -, proiectul de ţară care i-ar mai putea uni pe toţi românii ar fi unul pe Justiţie. Conform lui Diaconescu, acesta presupune asigurarea unei justiţii unitare şi corecte pentru toţi, indiferent de funcţii, fără prevederi legislative care să-i protejeze pe unii parlamentari sau înalţi demnitari ai statului.


"Cu atitudinea de astăzi a unor politicieni (români, n.r.), niciodată nu am fi devenit membri NATO şi ai UE. (...). Nu avem dreptul, de la preşedinte la cetăţean, să schimbăm parcursul european al României. (...). Avem nevoie de o cultură a legii şi a egalităţii de şanse între noi toţi. Trebuie pornit de undeva. În condiţiile în care, cel puţin pe responsabilitatea minimală în faţa legii suntem diferiţi, nu putem pleca mai departe (împreună, n.r.)', a punctat liderul Fundaţiei Mişcarea Populară.

Diaconescu a mai afirmat că, ţinând cont de faptul că politicienii şi guvernanţii de vârf ai României de azi sunt mult mai sensibili la criticile venite din exterior şi rămân aproape inerţi la criticile venite din rândul populaţiei autohtone, că alegătorul trebuie să înveţe să poate decide asupra clasei politice, dar pe plan intern lipseşte posibilitatea unei sancţiuni imediate, ceea ce-i încurajează pe politicieni.

'Cultura responsabilizării politicianului în alte state este mult mai serioasă, din punct de vedere politic, moral. La noi, mulţi îşi imaginează că doar ziua votului contează', a explicat candidatul PMP la Preşedinţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ