PMP joacă alba-neagra cu cauza romilor. EBA, exercițiu de imagine pe seama tânărului linșat în Franța

| 18 iun, 2014

În contextul gravei situații ce privește incidentul din Franța, unde un copil de etnie rromă, originar din România, a fost bătut de 12 francezi și se află în stare gravă la un spital din Paris, fiica cea mică a lui Traian Băsescu își face un exercițiu de imagine dând indicații europarlamentarilor PMP în acest caz.

Jocul Elenei Băsescu de-a alba-neagra cu tragediile etnicilor rromi devine absolut ridicol în acest caz, mai ales în fața măsurilor luate de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Elena Băsescu, printr-un mesaj postat pe Facebook, îi îndeamnă pe actualii reprezentanți ai Partidului Mișcarea Populară de la Bruxelles - Cristian Preda și Siegfried Mureșan - să inițieze o rezoluție pe tema integrării rromilor în Parlamentul European. Practic, fiica cea mică a lui Traian Băsescu a trasat direcțiile pentru europarlamentarii PMP, deși nu are niciun drept în acest sens.

Chiar dacă Elena Băsescu se arată siderată de situația tânărului rrom bătut în Franța, în care susține îmbunătățirea situației acestei etnii, aceasta nu a facut niciun demers real de ajutorare în timpul cât a fost deputat în Parlamentul European. Dacă s-ar realiza o sinteză a activității europarlamentarului Elena Băsescu, s-ar descoperi că aceasta a făcut un singur lucru: a demonstrat în mod impecabil ridicolul familiei Băsescu. Nimic mai mult!

Și da, „succesurile” Elenei Băsescu în cariera sa de europarlamentar s-au soldat cu însușirea celei mai luxoase vile din zona Parisului. Conform unor informații din presă, vila de pe Rue Périé Mazamet nr.12, Paris, în valoare de nouă sute de milioane de euro, o are drept proprietar în acte pe Elena Băsescu. Iar însăși strada respectivă este una pe care doar bogătașii lunii își pot permite să locuiască.

Pentru o astfel de achiziție, care a apărținut unor înalți demnitari ai Franței, ar fi nevoie de foarte mulți ani de muncă și un capital imens - dar fiica cea mică a lui Traian Băsescu și-a permis să cumpere vila rapid prin plată integrală. Fapt ce dovedește prosperitatea familiei lui Traian Băsescu din ultimii ani, în timp ce Președintele țării susținea cu tărie tăierea pensiilor și salariilor.

Dar să lăsăm jocul de imagine penibil al Elenei Băsescu și să trecem la lucrurile importante,  care au o însemnătate considerabilă asupra României. Ca urmare a odiosului atac asupra tânărului de origine română, ce a provocat stupoare la Paris, premierul Victor Ponta și ministrul de Externe Titus Corlățean au reacționat ferm, au condamnat agresiunea și le-a cerut politiștilor să îi găsească urgent pe vinovați.

Incidentul a stârnit indignare și la nivelul autorităților franceze. Președintele Francois Hollande a condamnat agresiunea ca fiind una „nejustificată, care contravine principiilor pe care se fondează statul francez”. Totodată, premierul francez Manuel Valls a declarat că este un act „inacceptabil”, iar „responsabilii” trebuie „găsiți cât mai repede pentru a răspunde pentru acțiunile lor în fața justiției”.

În plus, premierul Victor Ponta a fost sunat de către omologul său francez și i-a fost confirmată oficial poziția oficialilor din Paris, de condamnare fermă a unor asemenea gesturi, dar și intenția clară de a stabili vinovații și de a-i sancționa.

Astfel, liderul PSD Victor Ponta a precizat că asemenea agresiuni, precum cea a tânărului român bătut în Franța, trebuie pedepsite „cu cea mai mare duritate” și că „în fața unor asemenea situații reacția politică la cel mai înalt nivel este foarte clară” – de sancționare fără niciun fel de ezitare a vinovaților.

Iar ministerul român al Afacerilor Externe a solicitat autorităților franceze „ să clarifice în cel mai scurt timp circumstanțele în care s-au produs evenimentele de la Pierrefitte – sur-Seine și să ia „toate măsurile necesare pentru identificarea și aducerea în fața justiției a persoanelor responsabile de atrocitățile comise asupra unui cetățean  minor presupus de origine română”.

Drept urmare, jocul de-a alba-neagra al Elenei Băsescu și tentativa de PR prin crearea unei imagini de protectoare a cetățenilor de etnie română este o dovadă clară de ipocrizie și impotență diplomatică și politică. Fiica cea mică a președintelui Traian Băsescu dorește de fapt să se folosească de eveniment pentru a transforma reprezentanții PMP în marionetele sale și dovedește încă o dată că partidul de suflet al Președintelui a fost creat în scopul asigurării interselor familiei Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ