Kelemen: UDMR trebuie să ia o decizie dacă va desemna sau nu candidat la Preşedinţia României

| 21 iun, 2014

Alegeri prezidențiale 2014. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali care se desfăşoară la Târgu Mureş, că până în luna iulie organizaţiile teritoriale ale UDMR trebuie să ia o decizie cu privire la nominalizarea sau nu a unui candidat la Preşedinţia României.

Alegeri prezidențiale 2014. Liderul Uniunii a cerut organizaţiilor locale ca în următoarea săptămână să se consulte cu oamenii din teritoriu, să afle opinia alegătorilor dacă merită sau nu ca UDMR să îşi nominalizeze un candidat la preşedinţie.

"Separat să ne gândim cine să fie, dacă se decide că merită să nominalizăm. Există mai mulţi oameni care sunt capabili să facă o campanie calitativă şi corectă, să fie credibili în faţa oamenilor. Ca să nominalizăm candidat la preşedinţie azi nu suntem în situaţia să luăm o decizie, dar cel puţin la sfârşitul lunii iulie să luăm o decizie, până la 30 august ca să putem colecta 200.000 de semnături pentru a fi depuse la termen. Azi nu trebuie luată o decizie, nu e ţelul nostru azi şi nu s-a discutat în organizaţiile judeţene, dar înainte de pauza din august să putem avea consultări şi să luăm o decizie până cel târziu la sfârşitul lui august cel târziu (...) 30 august ar fi data şedinţei CRU care să ia decizia finală. Între timp să analizăm argumentele pro şi contra şi să purtăm consultări cu alegătorii", a afirmat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Kelemen a spus că alegerile prezidenţiale prezintă un mare semn de întrebare, dat fiind faptul că până acum se cunoaşte doar un nume de candidat şi că este importat pentru comunitatea maghiară să ştie cine sunt aceştia, dar şi să aibă posibilitatea de a alege.

"Nu e indiferent cine va fi ales preşedinte, nu ne este indiferent, este hotărâtoare pentru calea pe care o vom urma. Mai sunt câteva luni până la începerea campaniei electorale pentru alegerile din noiembrie, campania începe în octombrie. Până să înceapă campania, avem la dispoziţie câteva luni. E deja vară şi încă nu ştim cine sunt candidaţii la preşedinţie, ştim doar un singur candidat, fostul ministru de externe (Cristian Diaconescu, n.r.), dar în rest se poate doar bănui. PNL se presupune că va veni cu Klaus Iohannis. Sunt doar câteva idei despre candidaţi potenţiali pe stânga sau dreapta. La câteva luni de intrare în campania electorală nu ştim candidaţii, fapt ce nu s-a mai întâmplat până acum. Trebuie să clarificăm dacă UDMR să nominalizeze nu candidat propriu (...) Dacă UDMR are un candidat de preşedinţie, atunci doar prin intermediul său putem fi prezenţi în opinia publică, putem prezenta programul şi situaţia specială ale comunităţii ( ...) Ar fi rău să nu existe opţiuni pentru maghiarii din Transilvania din primul tur. Ar părea o situaţie că am sta ca mireasa tânără şi frumoasă şi am aştepta peţitorii. Nu merită să creăm o situaţie ca alegătorii maghiari să ia decizia de a sta acasă sau să voteze un candidat român", a arătat Kelemen Hunor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ