Hunor speră ca în toamnă să poată arbora drapelul maghiarilor

| 21 iun, 2014

Legea drapelelor.Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), de la Târgu Mureş, că speră ca în sesiunea din toamnă legea drapelelor, depusă deja în Parlament, să fie votată în ambele Camere.

Legea drapelelor. Kelemen a precizat că UDMR a depus în Parlamentul României legea drapelelor şi dacă lucrurile merg bine, în toamna acestui an va apărea şi legea care va permite folosirea simbolurilor comunităţii maghiare.

"Am depus legea drapelelor la Parlament, dacă lucrurile merg bine va exista şi legea. Guvernul a avut o părere pozitivă şi există o majoritate în acest sens în Parlament, sper ca în sesiunea de toamnă legea să fie votată în ambele camere. Nu e vorba că nu se puteau folosi până acum, doar că unele decizii eronate ale justiţiei încearcă să împiedice folosirea simbolurilor comunitare în diverse zone. Asta nu este acceptabil. Am decis să înaintăm un proiect de lege care să nu fie echivoc. Există şi alte proiecte, legi, referitoare la utilizarea limbii materne, a limbii în administraţie, şi după părerea mea jumătatea de an care a rămas o putem planifica în acest sens. Noi putem avansa cu activitatea noastră", a mai spus Kelemen Hunor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 iun, 2014
ala
insemnele maghiare
Oare,de ce,in judetele cu maghiari, cei care vorbesc romaneste,aproape ca nu exista. La o intrebare,in limba romana,adresata unui maghiar,ti se raspunde in ungureste.Deci,cine nu stie maghiara,nu are ce cauta,acolo,dupa felul cum sunt "tratati". Si totusi...suntem in Romania!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ