Primarul din Miercurea Ciuc, urmărit penal după ce ar fi STRÂNS DE GÂT un consilier local în timpul şedinţei

| 02 iul, 2014

Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, este urmărit penal pentru ultraj, după ce a fost denunţat că a strâns de gât un consilier local în timpul unei şedinţe a filialei locale a UDMR de săptămâna trecută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Denunţul penal a fost depus, miercuri, la Poliţia Judeţeană Harghita, la Parchetul Judecătoriei Miercurea Ciuc, dar şi la Parchetul Tribunalului Harghita.

Surse apropiate anchetatorilor au declarat că, în timpul şedinţei filialei locale a UDMR din 24 iunie, care a urmat şedinţa de CL, consilierul Csucsi Andras Robert a pus în discuţie problema unui cetăţean din oraş care şi-a amenajat spaţiul verde din faţa locuinţei, iar apoi a fost amendat de municipalitate pentru acest lucru.

Între primarul Raduly Robert şi consilierul respectiv a izbucnit o discuţie în contradictoriu pe această temă. Ulterior, edilul i-ar fi adresat injurii consilierului, după care neînţelegerea a degenrat, Raduly Robert strângându-l de gât pe consilier.

CITEȘTE ȘI: Kelemen: UDMR trebuie să ia o decizie dacă va desemna sau nu candidat la Preşedinţia României

"Inspectoratul Poliţiei Judeţene Harghita a fost sesizat că un consilier local ar fi fost strâns de gât de către primarul municipiului (Raduly Robert Kalman - n.r), iar în sesizare este menţionat că primarul, în repetate rânduri, ar fi avut o atitudine violentă faţă de mai mulţi dintre consilierii locali şi chiar faţă de un viceprimar. În cauză desfăşurăm activităţi de cercetare şi investigaţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii sesizate, aceea de ultraj, în care, la finalitate, dată fiind competenţa exclusivă a Parchetului, ne-am şi adresat Parchetului Judecătoriei Miercurea Ciuc, pentru competentă cercetare şi soluţionare", a declarat presei purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, fără să precizeze cine a făcut denunţul.

CITEȘTE ȘI: Marko Bela: Dacă UDMR nu va fi de acord, PP-DD nu va intra în Guvern. E un partid populist

Parchetul Judecătoriei Miercurea Ciuc a confirmat, într-un comunicat de presă, înregistrarea dosarului având ca obiect "incidentul produs marţea trecută, cu ocazia desfăşurării unei şedinţe la Primăria Miercurea Ciuc, la care au participat consilieri locali din Miercurea Ciuc, constând în agresarea persoanei vătămate C.A.R., consilier local", precizând că miercuri a fost începută urmărirea penală pentru ultraj în acest caz.

Surse din cadrul Primăriei Miercurea Ciuc au afirmat că persoanele care au luat parte la incident nu vor să vorbească despre cele întâmplate, întrucât se tem de primar.

Viceprimarul Antal Attila, care este şi purtătorul de cuvânt al primăriei, a declarat că a fost prezent la şedinţa de marţea trecută, însă nu a dorit să confirme sau să infirme cele petrecute.

Acesta a adăugat că, marţi, a avut loc o nouă şedinţă a filialei UDMR, "unde s-a încercat să se clarifice treaba", dar că nu cunoaşte finalitatea acestui demers, întrucât a plecat mai devreme.

"Nu vreau să dau declaratii deocamdată pe această temă, pentru că probabil au evoluat lucrurile, nu ştiam nici de plângerea penală, nici de ce s-a discutat ieri (marţi, la şedinţa UDMR - n.r.), aşa că eu mă abţin să comentez. Am fost şi eu în sală marţea trecută (când s-a petrecut incidentul - n.r.), atâta confirm, că am fost şi eu prezent acolo", a spus Antal Attila.

CITEȘTE ȘI: Kelemen Hunor: UDMR şi PDL vor discuta despre aderarea PNL la PPE

La rândul său, consiliera preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, Debreceni Hajni, a declarat presei că din informaţiile pe care le are "primarul şi-a cerut scuze şi scuzele lui au fost acceptate".

Cu toate acestea, plângerile penale nu au fost retrase, fiind declanşate cercetările.

Primarul Raduly Robert Kalman a fost cercetat şi anul trecut, când, cu prilejul zilelor oraşului Miercurea Ciuc, ar fi bătut un ofiţer SRI, nemulţumit că acesta îl fotografia în timp ce se afla în compania unei delegaţii a oraşelor înfrăţite invitate la eveniment.

 

 

Sursă: gandul.info

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ