UPDATE Ponta: Şapte mandate de parlamentar în plus contează

| 26 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a apreciat luni faptul că alianţa electorală PSD-UNPR-PC a reuşit să câştige la alegerile parlamentare parţiale în colegii din 'zone care nu erau ale PSD', dar şi-a arătat dezamăgirea pentru faptul că Gabriela Szabo, candidatul alianţei în colegiul din Ilfov, nu şi-a câştigat mandatul.

'Am câştigat şapte din cele opt colegii parţiale. (...) Singurul colegiu în care am pierdut - dar eu cred că nu am pierdut, cred că e totuşi o victorie morală măcar - în colegiul de la Ilfov, acolo unde ne-am bătut cu un baron. Domnul Antonescu acum, ca şi domnul Băsescu, are lupta cu baronii. Aţi văzut ce înseamnă un baron, domnul Petrache, cu băiat de primar, cu milioane, contra Gabriela Szabo. Dar restul colegiilor le-am câştigat în zone care nu erau ale PSD. (...) Şapte mandate, şapte parlamentari în plus contează pentru majoritatea din Parlament', a declarat Ponta, la Parlament.

El a subliniat rezultatul bun obţinut în Satu Mare de Ovidiu Silaghi, 'candidatul USL'.

'Am câştigat în oraşul Timişoara, chiar în colegiul primarului PNL, la Hunedoara şi, cel mai important, am câştigat la Satu Mare. Aţi văzut ce înseamnă USL. Domnul Silaghi a obţinut mai mult decât orice alt candidat. Sectorul 4, unde era normal să câştigăm, Galaţi, Gorj. Consiliul Judeţean Argeş, unde atât de tare s-a luptat lumea cu PSD, încât am luat 60% şi avem, sigur, un nou preşedinte de consiliu judeţean. La primării, din 17 primării noi am câştigat 13, două PDL, unul UDMR, unul PNL', a spus Ponta.

Totodată, Ponta s-a referit la victoria social-democraţilor în Ardeal, menţionând în special Clujul.

'Cel mai important lucru acum este un rezultat pe care PSD nu l-a avut niciodată în istoria sa după 1990 încoace. Suntem pe primul loc între partidele româneşti, în anumite zone, în toate judeţele din Ardeal. Am câştigat la Cluj, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată după '89, şi municipiul şi judeţul. (...) Este o surpriză plăcută să fim pe primul loc în Cluj. Am câştigat la Arad, Braşovul. Am înţeles reacţia domnului Iohannis, pentru că noi am luat dublu decât PNL-ul la Sibiu, aproape dublu, 32% la 17%, ceea ce, sigur, e un rezultat remarcabil', a apreciat preşedintele PSD.

Victor Ponta a adăugat că singurul judeţ unde PSD nu este pe primul loc este Călăraşi.

'Cred că singurul judeţ unde PSD nu este pe primul loc este Călăraşi, unde un alt baron, domnul Filipescu, probabil şi el înfierat de domnul Antonescu, noi am câştigat oraşul, dar pe judeţ, având primarii la dispoziţie, e în faţa noastră cu un procent sau două. Povestea asta cu baronii PSD, deocamdată domnul Antonescu a câştigat în doar două locuri cu baroni - domnul Filipescu şi domnul Petrache', a susţinut el.

Ponta a adăugat că 'unde nu au mers lucrurile bine' se va face o analiză joi, în şedinţa Comitetului Executiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ