Victor Ponta: Singura surpriză este demisia d-lui Iohannis

| 26 mai, 2014

Victor Ponta a afirmat luni că singura surpriză în ceea ce priveşte demisiile de la vârful PNL este cea a lui Klaus Iohannis, fără a dori să comenteze şi asupra unei demisii a preşedintelui liberal, Crin Antonescu.

Victor Ponta a afirmat luni că singura surpriză în ceea ce priveşte demisiile de la vârful PNL este cea a lui Klaus Iohannis, fără a dori să comenteze şi asupra unei demisii a preşedintelui liberal, Crin Antonescu.

'Singura surpriză, dacă vreţi să vorbim la modul serios, este demisia d-lui Iohannis, şi aceasta a fost produsă, aşa cum era şi normal, de un rezultat pentru care le mulţumesc colegilor mei de la PSD Sibiu. Faptul că au câştigat zdrobitor în judeţ şi în municipiu era normal să ducă la această reacţie a lui Iohannis. Mesajul politic e foarte clar: cei care nu înţeleg mesajul pe care l-a dat electoratul, inclusiv acest rezultat fabulos pe care l-a dat Mircea Diaconu, sunt condamnaţi să piardă în alegeri', a declarat premierul înaintea unei şedinţe USD, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, întotdeauna USL a însemnat o alianţă între partide, nu între oameni, adăugând că este vorba de forţe politice anti Băsescu.

'Cred că dl Tăriceanu, un adevărat liberal, a spus foarte clar: 'Dreapta da, Băsescu nu'', a argumentat preşedintele PSD. Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat luni că îşi asumă eşecul de la alegerile europarlamentare şi a precizat că o decizie va fi luată în şedinţa Biroului Politic Central. ''Este un rezultat sub aşteptările noastre. Neatingerea obiectivului este un eşec pe care ca preşedinte în primul rând şi înainte de toţi mi-l asum. Îmi ţin cuvântul (...) şi în şedinţa Biroului Politic Central voi anunţa şi vom lua deciziile'', a spus Antonescu. Klaus Iohannis şi-a anunţat luni demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din Biroul Politic.

'Având în vedere rezultatele obţinute de PNL la scrutinul de ieri şi mă refer aici mai mult la rezultatele obţinute în municipiul Sibiu decât la nivel de ţară, care şi ele sunt proaste, în acest context vă informez că am demisionat în această dimineaţă din calitatea de prim-vicepreşedinte al PNL şi din calitatea de membru în Biroul Politic. Am informat preşedintele partidului despre acest pas', a precizat Iohannis într-o scurtă declaraţie de presă făcută la Sibiu.

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut la alegerile europarlamentare de duminică 37,40% din opţiunile alegătorilor, PNL - 14,86%, iar PDL - 12,23% potrivit datelor parţiale furnizate de Biroul Electoral Central luni dimineaţă, după centralizarea rezultatelor din 96,18% secţii de votare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ