Stolojan: Intenţia PNL de a adera la PPE este una pozitivă

| 26 mai, 2014

Liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, a afirmat, luni, că intenţia PNL de a se alătura PPE este una pozitivă, astfel că delegaţia europarlamentarilor români afiliaţi la grupul popularilor europeni ar putea să fie mai numeroasă decât în actuala legislatură.

'Este o propunere pozitivă. Trebuia să o facă demult pentru că aşa-zisa grupare liberală este mai mult pe partea socialiştilor în Parlamentul European. Dacă urmăriţi voturile lor (din PE - n.r.) ele sunt mai mult de partea socialiştilor. (...) Grupul ALDE, liberalii, din Parlamentul European, de regulă, nu întotdeauna, votează cam ca socialiştii (PES - n.r.). Aşa că PNL-ul (...) e clar că trebuie să vină până la urmă în Partidul Popular European, ceea ce reprezintă un lucru pozitiv. Aceasta înseamnă că ţara noastră va avea o delegaţie în Partidul Popular European care va fi mai mare decât a avut în legislatura trecută. Noi în legislatura trecută am avut 14 europarlamentari, 11 PDL, 3 UDMR. Acum, după toate probabilităţile, o să avem în total 15. Mă refer la PDL, PNL, UDMR şi Mişcarea asta prematură sau Populară cum i se mai spune', a declarat Stolojan pentru AGERPRES.

Theodor Stolojan a mai spus că dorinţa PNL de intrare în PPE prin europarlamentarii săi 'netezeşte drumul spre ce vrem să facem mai departe'.

'Ideea este să discutăm între noi (partidele de centru-dreapta - n.r.) să vedem dacă vrem în continuare ca ţara să fie dominată de mafia pesedistă sau vrem să fie într-adevăr o ţară cu valori democratice, cu valori ale economiei de piaţă. O ţară în care să voteze numai cei vii, nu şi morţii, şi aşa mai departe', a mai declarat liderul europarlamentarilor PDL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că va propune în şedinţa Biroului Politic ca europarlamentarii PNL să adere la Partidul Popular European (PPE).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ