PE: David Cameron îi invită pe liderii europeni să tragă învăţămintele după alegeri

| 27 mai, 2014

Premierul britanic, David Cameron, a discutat luni la telefon cu mai mulţi lideri europeni, printre care cancelarul german, Angela Merkel, la o zi după alegerile pentru Parlamentul European marcate de ascensiunea partidelor anti-UE, inclusiv în Marea Britanie, scrie AFP.

Cameron a lansat interlocutorilor săi, cu o zi înainte de Consiliul European neoficial care se va reuni marţi la Bruxelles, un apel să tragă învăţămintele de pe urma rezultatului alegerilor, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Downing Street.


Prim-ministrul i-a invitat pe interlocutorii săi să profite de ocazia dineului lor organizat marţi pentru a ţine cont de rezultatul scrutinului care, în opinia sa, arată că UE trebuie să se schimbe şi nu mai poate funcţiona ca de obicei, conform comunicatului citat.


'Votul şi rezultatele (...) au scos în evidenţă necesitatea reformelor pentru ca UE să facă mai mult pentru a aduce ce îi preocupă pe alegători: locuri de muncă, creştere economică şi un viitor mai bun', a afirmat David Cameron.


Demnitarul britanic a purtat discuţii telefonice cu Angela Merkel, premierul irlandez Enda Kenny, preşedintele Lituaniei Dalia Grybauskaite, premierul ungar Viktor Orban, premierul suedez Fredrik Reinfeldt, şi cu premierul sloven Alenka Bratusek.


David Cameron doreşte cu orice preţ să vadă că UE se angajează pe calea reformelor înainte de referendumul privind menţinerea ţării sale în Uniunea Europeană, pe care a promis să îl organizeze în 2017, dacă Partidul său Conservator va câştiga alegerile generale prevăzute pentru anul viitor. El încearcă să ralieze liderii europeni la cauza lui.


Partidul Conservator s-a clasat pe locul al treilea la alegerile europarlamentare, formaţiunea eurosceptică UKIP, condusă de Nigel Farage, obţinând o victorie istorică (27,5% din voturi).


Pe de altă parte, potrivit comunicatului, pentru premierul britanic este 'clar' că restul liderilor europeni sunt de părere că alegerea noului preşedinte al Comisiei Europene ţine de responsabilitatea lor, şi nu a Parlamentului European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ