România folosește cele mai puține îngrășăminte în agricultură, dintre statele UE

| 27 mai, 2014

Productivitatea agricolă mai scăzută înregistrată în România, față de alte state membre ale Uniunii Europene, ar fi cauzată de folosirea unei cantități mai mici de îngrășăminte.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că în România, cantitatea de îngrăşăminte folosite la un hectar este de 46 de kilograme, în timp ce în Marea Britanie, nivelul de utilizare a îngrăşămintelor este de 250 kg/ha, iar în Germania, de 211 kg/ha.

De asemenea, Grecia folosește 153 kilograme de îngrășăminte la hectar, SUA de 120 kg/ha, iar Austria de 108 kg/ha.

O cantitate ceva mai mică, de sub 100 de kilograme la hectar, este folosită în Ungaria, cu 97 kg/ha şi Cehia, cu 95 kg/ha, potrivit ministrului Agriculturii, citat de mediafax.ro.

În acest context, ministrul susține că, în România există în continuare potenţial de creştere, dar, în egală măsură, există grijă pentru mediul înconjurător.

Ministrul a mai explicat că nivelul subvenţiilor din România este mai mic decât în alte state membre, pentru că în momentul în care s-au făcut negocierile pentru subvenţii, în anii 2002-2003, producţia medie la hectar în România era la 2,6 tone la hectar, în timp ce în alte state din Europa era de 4-5 tone, la anumite culturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ