Ponta: Liberalii şi-au imaginat că moţiunea de cenzură îi ajută în campanie; nu i-a ajutat

| 26 mai, 2014

Moţiunea de cenzură a PNL, respinsă luni de parlamentari, a fost un element de campanie electorală, care ar fi trebuit să le aducă voturi liberalilor pentru Parlamentul European, însă nu s-a întâmplat aşa, a declarat luni, la Parlament, premierul Victor Ponta.

'Aceasta nu a fost o moţiune de cenzură, a fost un element de campanie electorală pe care colegii liberali l-au imaginat că, probabil, îi va ajuta. Nu i-a ajutat. Au fost trei momente extrem de jenante. (...) Primul moment jenant - chiar mă afectează şi cred că-i afectează pe toţi cei care au votat USL -: domnul Antonescu, cot la cot cu domnul Blaga şi cu doamna Udrea. Toţi trei au semnat, sunt liderii celor trei partide care, împreună... Or, eu ştiu că în 2012-2013 nu mi l-aş fi putut imagina în niciun fel pe domnul Antonescu atât de bine coordonat, pe faţă, dornic de a colabora cu domnul Blaga şi doamna Udrea', a afirmat premierul după votul asupra moţiunii de cenzură.

Potrivit lui, un alt moment jenant a fost când în numele PNL a vorbit în Parlament senatorul Sorin Roşca Stănescu.

'Nu cred că mai are rost să mai explic, dacă reprezentantul PNL este Sorin Roşca Stănescu. Eu, care nu sunt liberal, am considerat că e jignire la adresa votanţilor liberali şi a istoriei acestui partid. Şi al treilea moment jenant, fără precedent în istoria Parlamentului României, au semnat moţiunea 231 de parlamentari şi au votat 176. Deci, 60 de parlamentari s-au răzgândit. De obicei semnează moţiunea mai puţini şi votează mai mulţi pentru că îi conving şi pe alţii. (...) Să pierzi 60 de parlamentari în două săptămâni şi totuşi să vrei să prelungeşti acest moment este un fel de masochism politic', a adăugat premierul.

Ponta a motivat şi de ce parlamentarii coaliţiei de guvernare nu au votat moţiunea de cenzură.

'Noi am cerut foarte clar ca, în cazul în care se face o moţiune de cenzură, să fie o moţiune despre activitatea Guvernului, nu o chestiune care să vină în campanie electorală. Din acest punct de vedere, pentru noi nu a fost o moţiune. Noi aşteptăm, va fi probabil o moţiune serioasă şi atunci sigur că participăm la dezbateri, votăm. Însă am asigurat cvorumul, pentru că dacă nu asiguram cvorumul, nici nu puteau să-şi ţină moţiunea', a explicat premierul.

Moţiunea de cenzură 'Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii' a fost respinsă de plenul Parlamentului cu 176 voturi pentru şi 19 împotrivă, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici. Un vot a fost anulat.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură cu votul majorităţii parlamentarilor. În acest caz ar fi fost nevoie de cel puţin 286 de voturi pentru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ