Mircea Diaconu, după ce a obținut 6,92% la europarlamentare: Simplitatea aduce SUCCES

| 26 mai, 2014

Candidatul independent la alegerile europarlamentare Mircea Diaconu, care, potrivit ultimelor rezultate BEC, a obţinut 6,92% din voturi, a afirmat luni că oamenii au regăsit în el 'ceva obraz şi normalitate' şi a arătat că scorul său demonstrează că 'simplitatea aduce succes'.

Nu vedeţi că geniul politic e Traian Băsescu, cetăţeanul Traian Băsescu? Păi, tot felul de malversaţiuni, de complicaţii, de atacuri, de construcţii şi aşa mai departe. Asta înseamnă genialitate politică? Nu! Simplitatea aduce succes. Simplitatea, normalitatea şi concizia. N-am spus vorbe multe, n-am rezolvat toate problemele României, ci dimpotrivă, am explicat cât am putut de clar cu ce se mănâncă această funcţie, această demnitate publică de europarlamentar. Şi în nici un caz un europarlamentar nu poate rezolva toate problemele României, asta am spus tot timpul', a declarat Diaconu la RFI.

El a arătat că a obţinut acest scor 'nu cu zgomot, nu cu fanfare', ci cu o oferta publică.

'S-a dovedit că există o masă tăcută foarte bine pregătită şi cu foarte mult discernământ şi politic şi civic, care însă nu se manifestă, pentru că nu există nicio ofertă pentru partea asta a alegătorului şi atunci oamenii ăştia tac, se întorc cu spatele', a apreciat Mircea Diaconu.

Acesta a susţinut că va rămâne independent, argumentând că 'aşa e contractul cu cetăţenii'.

'Nu mă interesează aproape deloc vizibilitatea mea acolo sau ce funcţii, că despre asta e vorba, eşti într-un grup politic, ai şansa să primeşti funcţii pe-acolo. Nu mă interesează absolut deloc lucrul ăsta, mă interesează doar să pot să mă exprim, să vorbesc, să am în spate o demnitate publică de greutate în Europa şi în ţară, cu care să pun şi să continui să ţin treze problemele fundamentale ale naţiei noastre. Şi când spun fundamentale, mă refer la chestii serioase, legate de cultură, de educaţie, de noţiunea de familie, de civilizaţie românească specifică, asta înseamnă identitate naţională, care trebuie protejată, ştiţi, e stupid să izbuteşti protecţie UNESCO, de exemplu, pe diverse speţe, aproape că pot să spun că ne trebuie o protecţie ca naţie. Deci, despre asta e vorba, aproape că există riscul pierderii identităţii naţionale. Asta este grija mea. Pe de altă parte, abuzurile se ţin lanţ asupra cetăţenilor români, în interiorul ţării şi în afara ei. Astea sunt temele mele. Atât', a explicat Diaconu.

Pe de altă parte, el a arătat că rezultatul pe care l-a obţinut demonstrează că o campanie făcută cu bani mulţi este inutilă.

'Îmi doresc tare mult să începem o discuţie publică pe această temă, să punem fiecare costurile dovedite ale campaniei şi ale efortului financiar, măcar asta, pe masă şi să analizăm rezultatele în raport cu costurile. E aiuritor, sumele sunt aiuritoare, cu nişte rezultate foarte mici. De asta spun, poate înţelegem ce aşteaptă oamenii. Deci, nu este meritul meu neapărat. Poate că am plecat pe calea corectă, atâta tot', a declarat Diaconu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ