Marko Bela: Dacă UDMR nu va fi de acord, PP-DD nu va intra în Guvern. E un partid populist

| 11 iun, 2014

Liderul senatorilor UDRM, Marko Bela, afirmă că invitarea unui nou partid într-un guvern de coaliţie este posibilă numai prin acordul tuturor formaţiunilor şi susţine că PP-DD este un partid populist, fără nici o viziune privind viitorul României.

 

''Aici nu este vorba numai de imagine, ci şi de programe. Noi am intrat într-o anumită coaliţie, de fiecare dată, de fapt, nu numai de data aceasta, pentru că am considerat că avem programe compatibile şi că prin această alianţă putem realiza lucruri importante la Guvern. În ceea ce priveşte cooptarea unor partide care aşa cum ştiu eu de fapt nu au nici un fel de concepţie, nu au nici un fel de viziune privind viitorul ţării, nu cred că ar fi benefic pentru nimeni', a declarat senatorul UDMR miercuri într-un interviu la RFI.

El acuză PP-DD de populism: 'Ceea ce văd (la PPDD - n.r.) e o demagogie, un populism de care nu numai că nu avem nevoie în politica românească, ci care de fapt periclitează realizarea unor astfel de concepţii (...). Nu aş fi de acord să fim în aceeaşi coaliţie sau în aceeaşi alianţă cu o formaţiune care dincolo de un astfel de populism şi dincolo de o astfel de demagogie nu poate să ofere nimic ţării'.

Marko Bela a susţinut că PP-DD nu va intra în Guvern, dacă UDMR se opune şi subliniază că Executivul nu este format în exclusivitate din social-democraţi.

'În acest moment, Guvernul nu este format în exclusivitate de PSD. Guvernul este al unei coaliţii, inclusiv UDMR. Deci, un guvern comun, dacă vreţi, al mai multor formaţiuni politice. Deci, invitarea unei noi formaţiuni într-un astfel de guvern de coaliţie este posibilă numai prin acordul tuturor formaţiunilor (...). Ce ar zice cineva dacă şi UDMR s-ar trezi să invite pe cineva în Guvern, fără să-şi întrebe partenerii? Şi aici nu contează cine e mai mic sau cine e mai mare (...). Dacă UDMR nu va fi de acord cu o astfel de intrare, atunci intrarea nu va avea loc, după părerea mea', a adăugat el.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că săptămâna viitoare speră să se ajungă la un rezultat în ceea ce priveşte colaborarea cu PP-DD, adăugând că eventuala schimbare a structurii guvernamentale va fi discutată în prealabil cu partenerii PSD - UDMR, PC, UNPR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ