MRU, lăsat în afara lotului pentru turneul final de Ali Baba. Cei 40 de hoţi selecţionaţi doar din PDL şi PNL

| 11 iun, 2014

Lăsat să lustruiască banca de rezerve de mai bine de doi ani, Mihai Răzvan Ungureanu pare a fi lăsat pe tuşă şi de data aceasta.

Negocierile intense dintre PNL şi PDL l-au aruncat pe fostul premier în afara jocului pentru prezidenţiale. Supărat nevoie mare, MRU constată fragmentarea dreptei, admiţând că victoria PSD la alegerile din toamnă este ca şi asigurată.

Prezent la Predeal, acolo unde s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Director al minisculei formaţiuni pe care o conduce, MRU şi-a vărsat frustrările în prezenţa şefilor de organizaţii ale Forţei Civice. Fostul prim-ministru a condamnat suficiența partidelor de dreapta, fiind de părere că subestimarea lui Victor Ponta şi a PSD, este o greşeală. Faptul că toate partidele vorbesc despre unificarea dreptei dar nu fac niciun demers în acest sens este explicabil în opinia lui Ungureanu, prin dorinţa acerbă a acestor partide de a-şi impune propriul candidat.
Desigur, MRU uită în mod extrem de abil să se includă şi pe sine pe lista celor care ţin cu dinții de a candida în toamnă. În opinia sa, partidele de dreapta vor morţiş propriul candidat, pentru ca odată ajuns la Cotroceni, să-l poată manevra în direcţia propriului interes.
“Partidele au învăţat o lecţie, şi anume că ele trebuie să controleze preşedintele României, în orice fel, oricum şi sindicalizandu-se în umbră, asociindu-se stânga-dreapta, acelaşi lucru. Şi este greu să stai la masă şi cu Ali Baba, şi cu trupa lui de 40 de hoţi, absolvindu-i de tot ce au reuşit să facă între timp”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.
În fapt, supărarea fostului premier vine în urma faptului că MRU nu a fost primit la masă nici de Ali Baba, nici de trupa lui de 40 de hoţi. Cei drept, la sfârşitul lunii trecute, pe când Ali Baba purta numele lui Crin Antonescu, Ungureanu a avut o întâlnire la sediul Partidului Naţional Liberal cu preşedintele demisionar de la acea vreme al partidului. Odată însă cu plecarea lui Antonescu din fruntea PNL şi venirea la şefie a lui Klaus Iohannis, uşile negocierilor s-au închis în nasul lui MRU. Noul “Ali Baba” îşi doreşte fuziunea cu PDL, dar nu pare să şi-l dorească prea tare pe Ungureanu în rolul celui de-al 41-lea hoţ.
Orgolios din fire, Ungureanu anunţă cu aplomb că Forţa Civică “nu lustruieşte clanţa niciunui partid”, dar că formaţiunea sa rămâne în continuare deschisă discuţiilor cu alte partide. Dar după ce a reuşit să obţină un ilustru 2,60% în alegerile recent încheiate, şansele ca cineva să-l mai bage în seamă pe MRU şi partidul său au scăzut dramatic. Porţile Cotroceniului par să se fi închis definitiv pentru Mihai Răzvan Ungureanu, chiar dacă liderul FC încă mai strigă obsesiv ”Sesam, deschide-te!”.

 

 

Tag-uri: MRU, pdl, PNL, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 iun, 2014
parker
MRU
Pt MRU nu este inchisa nici o poarta. Europarlementarele nu au o mare importanta pt electorat si nu pot fi un reper pt prezidentiale. Daca Mircea Diaconu a castigat ca independent desi a incalcat legea, de ce nu ar putea fi MRU viitorul presedinte? Eu il voi vota pt ca este educat, cult, prezentabil. si mai greu manipulabil. Eu nu cred ca lumea se va inghesui la vot pt Predoiu sau Iohanis.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ