Iohannis: Guvernul nu a pregătit reducerea CAS, are o abordare electorală

| 11 iun, 2014

Executivul nu a pregătit măsura reducerii CAS cu 5 puncte procentuale pe care liberalii au propus-o şi are o abordare ţintită pe măsuri electorale fără un 'concept de guvernare', a declarat miercuri preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, după întâlnirea PNL-PDL cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.

Iohannis a precizat că unul dintre punctele importante discutate cu reprezentanţii instituţiilor financiare a fost modul în care Guvernul vine 'cu tot felul de măsuri, ba una de stânga, ba una de dreapta', adăugând că din partea Executivului nu există 'concept de guvernare'.

'Nu ne dăm seama exact unde vrea să ajungă Guvernul. O astfel de măsură care în sine este excepţională, dar adusă într-un context care ridică multe semne de întrebare, este reducerea CAS cu 5%. Este o măsură pe care am propus-o noi, este o măsură în care credem şi suntem de părere că ea va îmbunătăţi climatul din economia reală. Având în vedere că în România salariile sunt cele mai mici, dar costul muncii este mare, este pe poziţia şapte din Uniunea Europeană - 44,8% -, este nevoie de o reducere a costului muncii. (...) Noi suntem îngrijoraţi de faptul că Guvernul Ponta nu a pregătit această măsură şi nu vine cu un proiect convingător, vine la mijlocul anului. Credem că există aici o abordare destul de clar ţintită spre măsuri electorale', a spus Iohannis.

Liberalul a susţinut că şi măsura neimpozitării profitului reinvestit a fost aplicată eronat de Guvern. Potrivit lui, nu este suficient să se precizeze în actele normative că profitul se poate reinvesti, în condiţiile stabilite de Guvern, pentru că perioada este mult prea scurtă până în 2015 pentru a fi o măsură predictibilă.

'Noi credem că această măsură a profitului reinvestit poate aduce beneficii semnificative doar dacă este cuplată cu o amortizare accelerată', a adăugat Iohannis.

Liderul PNL a arătat că delegaţia PNL-PDL le-a comunicat celor de la FMI că lucrează la un program economic comun care le va fi prezentat la următoarea misiune la Bucureşti a reprezentanţilor instituţiilor financiare internaţionale.

'Vom veni cu un cadru mai larg care integrează toate aceste abordări, în aşa fel încât să facă sens şi să ducă la o îmbunătăţire netă a climatului în economia românească', a mai afirmat Iohannis.

Întâlnirea comună a PNL şi PDL cu delegaţia FMI a reprezentat un prim semnal public în ceea ce priveşte construirea unui nou partid de centru-dreapta prin fuziunea celor două formaţiuni, a mai spus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ