Radu Stroe pune degetul pe rană - Iohannis este marioneta baronilor PNL

| 12 iun, 2014

Partidul Național Liberal se află pe un butoi de pulbere din cauza trădărilor din interior în lupta pentru obținerea puterii. Eroziunea liberalilor devine din ce în ce mai vizibilă prin atacurile dure, care sunt lansate către conducere. Fără un lider capabil să genereze o strategie în cadrul partidului, liberalii se confruntă cu o instabilitate politică gravă.

Un membru important din PNL descrie situația deficitară a liberalilor, ce a ajuns în acest punct din cauza eșecului răsunător înregistrat la alegerile pentru Parlamentul European. Prezent într-o emisiune de la Antena 3, fostul vicepreședinte al PNL, Radu Stroe, a vorbit despre trădarea lui Klaus Iohannis și despre politica non-liberală a acestuia.

„Iohannis a devenit găselnița unor lideri județeni, care de teama lui Antonescu, să nu îi schimbe din funcții ca urmare a rezultatelor slabe, au decis să urce dealul Sibiului, să îl aducă pe acesta în fruntea partidului și să scape astfel de demitere”, a precizat Radu Stroe. De asemenea, fostul vicepreședinte al PNL a precizat că nu se pune problema unei rocade cu un alt candidat al PNL la prezidențiale din partea sa. Însă speră că Iohannis nici măcar să ajungă să candideze din partea alianței, pentru că este pe post de „iepure”.

În plus, Radu Stroe susține ca după ce edilul Sibiului l-a trădat pe Crin Antonescu, și acesta urmează să fie înlăturat de la putere după modelul rocadei Stolojan – Băsescu, din 2004. Și asta se va întâmpla din cauza faptului că Iohannis este de o religie politică anodină și că nu reprezintă ideologia liberală. „Domnul Iohannis este de religie politică anodină, dânsul este cu Forumul Democrat German, nu e liberal, nu e PNL-ist și nu știu cât de democrat o fi, vom vedea”.

Liberalii se află pe marginea prăpastiei ca urmare a politicilor promovate și preluate de la Traian Băsescu. Atunci când interesul personal – ocuparea unor funcții importante în stat - domină pe cel colectiv – implementarea unor politici de susținere a cetățenilor – decăderea PNL este inevitabilă. Se pare că Băsescu, prin Klaus Iohannis, şi-a atins scopul final: controlarea aşa zisei drepte româneşti. Păcat că cei care luptau contra regimului Băsescu au ajuns să se alieze cu Boc, Anăstase, Videanu şi alţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ