Politrucul Cotrocenilor, Sebastian Lăzăroiu - viitorul PMP nu sună bine!

| 11 iun, 2014

Sebastian Lăzăroiu pare să nu se alinieze optimismului și încrederii generale ce caracterizează zilele acestea starea de spirit a noii conduceri a PMP.

Fostul consilier al lui Băsescu rămâne sceptic în ceea ce privește potențialul de creștere al partidului condus de Elena Udrea și rămâne constant în criticile vehemente în legătură cu modul în care s-a derulat campania pentru Parlamentul European. De asemenea, alegându-și cu grijă cuvintele, politrucul Cotrocenilor lasă de înțeles că alegerea Elenei Udrea în fruntea PMP nu este chiar cea mai inspirată decizie având în vedere scorul mic pe care l-a înregistrat partidul la europarlamentare cu ea în prim-plan.

În cadrul PMP au început deja să apară nemulțumiri în urma Congresului de sâmbătă, când s-a înțeles foarte clar pe cine a ales Traian Băsescu drept urmaș. Pe de altă parte, intelectualii și reformiștii au fost dați la o parte, lucru care nu le-am picat deloc bine.Sebastian Lăzăroiu atrage atenția că ar fi fost de bun simț ca alegerile interne pentru funcțiile de conducere din PMP să se realizeze după o analiză detaliată a întregii campanii pentru Parlamentul European – „Partidul și-a asumat atât scorul de 6%, cât și noua conducere. Ar fi fost și mai bine dacă această asumare ar fi avut loc în condițiile unei analize oneste în interiorul partidului a rezultatului de la europarlamentare”.

De asemenea, fostul consilier al lui Băsescu critică poziționarea Elenei Udrea drept potențial candidat la alegerile prezidențiale și afirmă că bagajul negativ al acesteia nu este de natură să aducă beneficii de imagine substanțiale partidului. Pe de altă parte, acesta nu scoate din calcule posibilitatea unei rocade între Diaconescu, prezidențiabilul PMP, și Elena Udrea pe ultima sută de metri înaintea scrutinului. Indirect, Lăzăroiu admite faptul că Diaconescu este un candidat fantomă, aruncat pe scena politică de către Băsescu pentru a distrage atenția electoratului de la adevăratul candidat. Este foarte posibil ca în condițiile în care dreapta nu se unește până la alegerile din toamnă, să asistăm la un nou episod dragă Stolo. Oricum, posibilitățile de creștere ale PMP sunt reduse și, cel puțin până la prezidențiale sunt slabe șansele ca partidul Elenei Udrea să scoată un scor suficient de bun astfel încât candidatul PMP, oricare ar fi el, să ajungă în turul doi. Deocamdată, nu văd perspective de creștere pentru PMP. Intră în conservare, a afirmat politrucul de la Cotroceni.

Sebastian Lăzăroiu nu se sfiește să critice nici încercările forțate ale PNL și PDL de a fuziona și consideră că cele două partide au multe chestiuni de clarificat astfel încât să poată prezenta electoratului o singură platformă politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ