Atac la președinte! Berceanu: Băsescu uită când se ruga de feseniști?

| 11 iun, 2014

Radu Berceanu îi răspunde lui Traian Băsescu după ce șeful statului i-a numit ”feseniști” pe liderii PDL. Chiar dacă s-a retras din politică, Berceanu știe tot ce mișcă în partidul care vrea să facă fuziunea cu PNL.

”Sunteti unul dintre cei mai vechi membri ai PD, ati fost camaradul lui Traian Basescu. Ce s-a intamplat intre PDL si Traian Basescu? De ce acea ruptura si acel adio atat de incarcat de emotie?

Dl Basescu a avut multe momente incarcate de emotie, care au provocat emotie generalizata. Imi aduc aminte, dupa ce a iesit presedinte in 2004, a fost o intalnire organizata de Blaga la Sala Palatului, cand ne-a spus: “nu-mi pastrati locul cald, acum sunt presedinte, ma duc”. Blaga plangea de i se innodau lacrimile sub barbie. Eu plangeam, Videanu plangea, toata scena plangea, jumatate din presa plangea. Dupa care a fost ce a fost, a răspuns Radu Berceanu unui interviu acordat ziare.com.

In 2013, Traian Basescu a fost foarte nemultumit ca, desi a dat toate semnalele posibile si unele chiar mai putin posibile ca trebuie sa iasa Elena Udrea, partidul nu a respectat indicatia de sus, poate pentru prima data. Si sigur ca aceasta chestiune l-a deranjat foarte tare si a avut acea iesire.

Vechiul PD era ca o familie. Basescu, Videanu, Blaga, Berceanu erau prieteni, isi faceau sarbatorile impreuna. Cum de s-a terminat prietenia asta?.

Eu cred ca dl Basescu are o problema cu echipa. Cu definitia echipei. Dansul considera ca echipa e chestia care il ajuta pana la moarte cu toate mijloacele ca sa ajunga undeva si sa faca ceva. Dar nu si invers. Reciproca nu exista.

E e un comandant de vapor. Si un comandant de vapor nu are o echipa, ci are subalterni, are echipaje. Aici sta explicatia anumitor lucruri. Eu imi aduc aminte cum era dl Basescu cand facea parte din echipaj, in perioada Petre Roman. Era un membru de echipaj foarte bun, cand stabilea Roman ceva, era primul care executa fara comentarii. Noi mai comentam.

Nu poate functiona o masinarie doar ca sa il propulseze pe unul si, cand ea nu il propulseaza, se supara.

E multa suparare. Ati devenit “fesenisti”?

E o mare ingratitudine sa spui lucrul acesta. Nu-si mai aduce aminte cand a fost la fesenisti sa le ceara sa il primeasca si pe el sa se faca secretar de stat la Transporturi? Daca si-ar aduce aminte, ar gandi altfel.

Eu sunt foarte mandru ca am fost fesenist si printre primii care au remarcat si au spus ca in FSN erau si liberali, si taranisti, si comunisti si trotkisti si de toate felurile. Cei care au stat pititi pe atunci si au aparut apoi ca ghioceii ca sa inhate bucatele ar trebui sa se gandeasca de doua ori.

Sunteti dezamagit de Traian Basescu?

Nu. Traian Basescu are niste calitati formidabile care au ajutat Romania foarte foarte mult. Noi nu prea facem comparatii intre ce este si ce putea sa fie. Imaginati-va cum ar fi fost Romania in ultimii cinci ani cu Geoana presedinte.

Il chema Vintu si ii spunea: “pe ala gratiaza-l, ca e baiat valabil de-al nostru, care te-am facut pe tine presedinte!”. E o distanta colosala. Traian Basescu este un om de stat care isi stabileste obiective, stie sa le urmareasca, calcand si pe cadavre, si pe prieteni. E un om implicat, care are forta, succese.

Stati sa vedem ce presedinte o sa fie de la iarna si dupa vreun an o sa inceapa multa lume sa-l regrete pe Traian Basescu, cu bune si cu rele. Daca facea cateva lucruri altfel era mai bine.

De exemplu?

Daca isi pastra o echipa, sa zicem 15-20 oameni, care au fost verificati de atatea ori de viata de situatiile in care au fost, si daca ar fi plecat urechea la ce spuneau ei nu ar fi fost rau. Dar dansul si-a schimbat des opiniile. De altfel, a si spus o data ca nu are prieteni. Eu consider ca asta e rau.

Basescu e singur. Un capitan de nava. Sigur ca pe nava nu intrebi pe nimeni cum sa treci prin stramtoare sau prin furtuna. Echipajul executa ordinul si cine nu il respecta….Dar nu stiu daca modelul e la fel de bun si in politica.

Va dau exemplul lui Vasile Blaga. A muncit ca un buldozer in toate campaniile. Traian Basescu l-a luat pe Blaga sef al Administratiei prezidentiale. Si la nici un an de cand l-a luat in functia asta l-a facut “caprar”. Ti-ai luat sef al administratiei un caprar? Atunci problema e la tine, nu la caprar.

Daca nu erau trecerile acestea, Traian Basescu ar fi fost un presedinte cu mult mai bun si lucrurile intamplate ar fi fost cu mult mai bune pentru Romania",  a răspuns Radu Berceanu pentru ziare.com.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ