Cristian Diaconescu: un pion bun la toate și la nimic

| 12 iun, 2014

Există o ironie subtilă a sorții în desemnarea lui Cristian Diaconescu drept candidat la prezidențiale, la congresul PMP.

Există o evoluție firească ce unește ca un fir roșu un eveniment politic de celălalt: acea noapte de pomină în care Traian Băsescu și ciracii săi luau pe sus partidul lui Petre Roman și-l mutau la adăpostul întunericului de la stânga la dreapta, ca pe o glugă de coceni aruncată peste gard, în aceeași ogradă a derizoriului politic în care partidul poșetă, ultima zbatere a decrepitului autocrat de la Cotroceni, a ajuns să-și desemneze drept candidat pe cel mai de stânga om din câți există în toată dreapta aceasta improvizată din două intrigi și trei trădări.

Pe cine să propună stânga deghizată în dreapta reprezentată de Băsescu dacă nu tot un arivist și un oportunist politic, care după ce toată cariera sa politică a urcat pozițiile cele înalte ale comunismului și social-democrației, ajuns în UNPR s-a zvârlit direct în brațele lui Traian Băsescu, supărat probabil că n-a fost în stare să-și convingă foștii camarazi de stânga să-l voteze pe el și nu pe independentul Sorin Oprescu. Oploșit în pepiniera de yesmen ai Palatului Cotroceni, Cristian Diaconescu și-a camuflat ambițiile la fel de confuze și neclare precum traseul său politic sinuos și nici c-a scos capul de la cutie până n-a primit ordin să pună umărul la trotineta politică șurubărită de Elena Udrea din traseiști șutiți de la PDL și primari șantajați cu fundația paravan a popularilor.

Când congresul de aplaudaci ai Elenei Udrea l-au uns prezidențiabil pentru Cotroceni, în acel moment în sală nu era nici măcar un singur om care să creadă sincer asta, nici măcar Diaconescu însuși. Și ca să-i menajeze orgoliile ce ar putea fi astfel zdrelite de iminenta sa înlocuire cu Elena Udrea, l-au mai pansat cu o funcție de mucava, dar nu în partidul de carton ci în butaforia de polistiren a Fundației Mișcarea Populară, pe poziția din care și-a dat fără glorie demisia la ordin alt ”om de bază” al președintelui: Marian Preda, cel care s-a prefăcut până în acest moment că nu vede mecanismul de ”hârtie de muște” prin care respectiva fundație trebuia să-i adune pe cei pe care legea îi ocrotea de partidul președintelui. Cum pe Preda l-au apucat pandaliile principiilor de supărare și s-a apucat să dea din casă la plecare, era nevoie de un destoinic continuator, care să-i ia locul și să stea impasibil, ca bradul, în prezidiul fundației în care dospește doar interesul autocratului de la Palatul Cotroceni. Problema cu un astfel de rahat politic este una singură: indiferent câte ”conifere” de genul ăsta vor fi plantate în jurul lui, mirosul rămâne același, de neconfundat...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iun, 2014
Aurel Oprea
sa fie bine tarii!
Chemare la intrecere

Stimate doamne si stimati domni

Invit toti romanii din tara si din diaspora, sa asculte tricolorul; “Desteapta-te romane, din somnul cel de veci!”, sa monitorizeze toata stanga, dreapta, mediana lor si independenti, inclusiv candidatii lor la presidentie, toti ex-presedintii Romaniei, inclusiv presedintele in functiune, chiar si ex-regele Romaniei, toti deputatii, toti senatorii, inclusiv proaspetii europarlamentari, academicienii, decani, rectorii, profesorii universitari, doctorii in stiinte, sa spuna poporului, cate locuri de munca pot genera fiecare personaj, partid si toti la un loc, pentru ca fiecare are obligatia morala, etica, financiara si politica sa-si motiveze voturile primite, financiar mai putin es-regele Romaniei, judecator sa ne fie maria sa POPORUL scindat in doua de guvernantii de pana acum, din tara si diaspora, caruia ciclic, i-au cumparat votul cu un vin, o tuica sau bere si doi, trei mici, ca sa se faca mari. Dupa iesirea lor la rampa, raspunzand cate locuri de munca pot genera, cu ce costuri si dece pana acum nu au generat locuri de munca, chiar le-au desfiintat, romanii sa dea votul celor nepatati, care ofera locuri de munca romanilor.

Eu vin, fara vin, tuica sau bere, insotit de altruism, imism, optimism, incredere in popor cu;

1. Minim un 1,4 milioane de locuri de munca permanente, la fiecare 3 ani repetat de trei ori sau patru ori.

2. Minim trei milioane de locuri de munca sezoniere, la fel repetate.

3. Un milion de ha de teren arabil impadurite la fel ciclic impadurite.

4. Potential pentru obtinerea in plus, a minim 25.000.000 kg miere, de calitate maxima, anual, multiplicate pe trei sau patru cicluri.

5. Cel putin 500.000 de turisti anual, an de an, straini si romani, folosind potentialul si traditiile tinuturilor romanesti si a tarilor din UE si nu numai din UE.

6. Realizarea de salbe de lacuri de acumulare, in cascada, incepand de la munte pa

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ