Adrian Năstase: Urmărindu-l pe Cristian Diaconescu la televizor, am avut un sentiment de fake

| 11 iun, 2014

Într-o postare pe blogul său, Adrian Năstase contestă dreptul lui Cristian Diaconescu de a se prezenta drept candidat de dreapta la alegerile prezidenţiale din moment ce aproape toate funcţiile importante în stat le-a ocupat în timpul guvernării PSD din 2000-2004. În acest context, Diaconescu nu ar fi credibil în postura de continuator al "viziunii lui Băsescu".

"Urmărindu-l într-o emisiune de televiziune, am avut un sentiment de fake. Cristian Diaconescu se prezintă ca un candidat al dreptei – în curs de unificare – dar toată istoria lui în partide este legată de stânga: PCR, PSD, UNPR", aminteşte Adrian Năstase.

Acesta a spus că argumentele lui Diaconescu privind capacitatea sa de a duce mai departe proiectele preşedintelui Traian Băsescu nu sunt valide. Altfel Diaconescu a invocat faptul că încheiat negocierile de aderare la Uniunea Europeană pe capitolul Justiţie-Afaceri Interne, uitând însă că finalizarea negocierilor a fost făcută de guvernul Năstae, fără ca Traian Băsescu să aibă vreun merit. Tot în urma unor decizii politice luate de guvernul Năstase, Diaconescu a demarat procedura de soluţionare a disputei cu Ucraina privind delimitarea platoului continental şi negociat obţinerea garanţiilor de securitate din partea NATO.

"Cristian Diaconescu a evocat și lupta lui Băsescu pentru statul de drept dar se pare că el are o amnezie, deoarece nu-și amintește că "Legile justiției" (pe care le-a semnat, ca inițiator, în guvernul PSD) au fost modificate, în 2005 și în anii următori de echipa lui Traian Băsescu. Oare nu-și mai amintește în ce condiții a fost impus Daniel Morar la conducerea DNA? Nu-și mai amintește de amputarea rolului CSM în numirea șefilor parchetelor (contrar "capitolului 24″)?", scrie Năstase contrariat.

O altă nedumerire a fostului premier este provocată de faptul că Diaconescu a susţinut că "vrea să spună adevărul" despre cei de la putere. "El nu înțelege că, în calitate de candidat al lui Băsescu, va trebui să spună, în campania pentru prezidențiale, "adevărul" despre cele două mandate ale lui Traian Băsescu, "adevărul" despre guvernul "Dreptate și Adevăr", "adevărul" despre guvernele Boc", scrie Adrian Năstase.

"Sper însă că el – Cristian Diaconescu – în calitate de specialist în drept internațional, va putea să explice celor din Comitetul internațional anti-tortură – în inspecție, zilele acestea, în România – de ce, de exemplu, într-un penitenciar în care ar trebui să fie 700 de deținuți, se află aproape 2.000", spune Năstase referindu-se la penitenciarul în care se află actualmente.

Pe de altă parte, Adrian Năstase crede că Diaconescu este doar un pion în cadrul negocierilor care vor avea loc între partidele de dreapta pentru a-şi desemna un candidat comun la alegerile prezidenţiale toamnă. "Îmi este clar că Băsescu l-a trimis pe Diaconescu pe postul de iepure în confruntarea prezidențială. Ceea ce nu știu este dacă a făcut lucrul ăsta cu acceptul sau fără acceptul său", a concluzionat Adrian Năstase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ