Cristi Diaconescu, pionul de sacrificiu al lui Băsescu pentru toamna lui 2014

| 10 iun, 2014

După alegerea noii conduceri a Partidului Mișcarea Populară, sâmbătă, Elena Udrea a anunțat, spre surprinderea multora, care va fi candidatul pentru președinție al formațiunii – fostul consilier prezidențial Cristian Diaconescu. Deși acesta și-a luat deja mantia “candidatului lui Traian Băsescu”, Diaconescu este doar candidatul pentru primul tur al președintelui.

“Sunt candidatul lui Traian Băsescu”, asta declara Cristi Diaconescu, duminică, la doar o zi de la prezentarea lui drept prezidențiabilul PMP. La sfârșitul primului congres al partidului, eveniment dominat categoric de Elena Udrea, după scenetele retragerilor și după anunțarea rezultatelor votului pentru toate funcțiile de conducere, noua șefă de jure a formațiunii a urcat pe scenă să anunțe că, în urma consultărilor cu Traian Băsescu, a decis ca fostul consilier prezidențial să fie candidatul partidului pentru alegerile din toamnă.

“Propun să mergem cu un candidat în turul I şi să-l susţinem pe cel mai bun în turul II”, a declarat Udrea, referitor la candidatura lui Diaconescu. Ce le transmite doamna Udrea colegilor ei este că PMP va avea candidat propriu în primul tur, iar în turul al doilea partidul va vira voturile în direcția lui Iohannis sau a oricui ajunge în finală cu candidatul alianței PSD-UNPR-PC.

Există semnale că Traian Băsescu abordează cu multă precauție alegerile din toamnă: “Nu-ți pune toate ouăle în același coș” – acesta va fi jocul președintelui pentru desemnarea succesorului său la Palatul Cotroceni. După consfințirea alianței întru fuziune dintre democrat-liberali și liberali, candidatul comun al acestora va porni cu cea mai bună șansă de a ajunge în turul al doilea, împreună cu candidatul stângii. În condițiile acestea, candidatul PNL-PDL ar urma să primească susținerea PMP între cele două tururi. Dar Iohannis a primit deja girul lui Emil Boc, cel mai loial om al lui Traian Băsescu. Iar mai important decât numele candidatului este faptul că între formațiunea președintelui și alianța PNL-PDL au fost deschise căile de comunicare pentru o colaborare în alegerile prezidențiale.

Chiar dacă șansele lui Diaconescu de a ajunge președinte sunt minime, candidatura sa este importantă, deoarece el își va asuma la vedere continuarea proiectelor lui Traian Băsescu și va avea rolul de paratrăsnet, pentru candidatul PNL-PDL, la întrebările venite din partea celor vor să vadă, după 10 ani, sfârșitul regimului Băsescu. Având un prezidențiabil care se revendică direct de la președinte, va fi mai ușor pentru un Iohannis sau un Predoiu să fenteze întrebările despre ‘moștenirea lui Traian Băsescu’ doar arătând cu degetul înspre candidatul PMP.

Rezultatele congresului au atins niște corzi sensibile unor susținătorilor PMP: Teodor Baconschi a anunțat că își va lua un “semestru sabatic” după ce a eșuat în obținerea unui post de vicepreședinte, iar Marian Preda şi-a anunţat demisia din funcţia de președinte al Fundaţiei Mişcarea Populară. Despre desemnarea candidatului PMP, Baconschi a comentat că “anunţul a fost surprinzător, în sensul că nu a urmat unei dezbateri în partid şi cu atât mai puţin unui vot.”

Desemnat cam pe nepusă masa, când toată lumea se pregătea să se întoarcă acasă de la congres, la mai puțin de o lună de la înscrierea lui în partid, Diaconescu știe că a fost scos din joben de Băsescu, cu mâna Elenei Udrea, cu un scop foarte precis și că nu el va fi locatarul Cotrocenilor la sfârșitul anului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 iun, 2014
ion
Ce stiri de tot raha... Numai din titluri si iti dai seama de manipularea de proasta calitate pe care incearca sa o faca acest ziar aservit....
Ii f... grija doar de Basescu... si ce fac cei de pe dreapta...
Stiti proverbul ala? Prostul moare de grija altuia...
Hai ca nu mai puteti spala creiere...ati atins maxiumul posibil... Cei care pot fi spalati pe creier nu au acces la internet...
Din pacate vad aici ca scriu doar 'jurnalisti' tineri... Asta e tara pe care vi-o doriti? Dincolo de firimiturile pe care vi le arunca ,nu puteti vedea dezastrul la care vreti sa puneti umarul? Vai de capul vostru...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ