Doamna Udrea, nu ați făcut bine. Băsescu îl vrea pe Iohannis

| 09 iun, 2014

Sâmbătă a avut loc primul Congres al Partidului Mișcarea Populară, delegații alegând în sfârșit o conducere a partidului validată prin vot. De fapt, ce s-a întâmplat în interiorul PMP poate fi numit cu greu congres, din moment ce competiția pentru șefia partidului a fost, în ciuda numărului mare de candidați, cvasi-inexistentă.

Acest sentiment a fost întărit de modul în care trei din cei cinci pretendenți inițiali au ieșit din cursă pe parcursul zilei. Astfel, Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan au anunţat încă de dimineață că se retrag pentru a o susţine pe Elena Udrea, în timp ce Adrian Papahagi i-a acordat sprijinul său lui Daniel Funeriu.

În final, rezultatul a fost unul previzibil, Elena Udrea devenind președinte al PMP. În schimb, evenimentul surpriză de la congresul Mișcării Populare a fost constituit de anunțul noului președinte al partidului, prin care Udrea îi informa pe participanți că partidul l-a desemnat pe Cristian Diaconescu în postura de candidat la prezidențiale.

Dincolo de detaliile congresului, mai interesant este însă modul în care mass-media loială opoziției s-a raportat la aceste evenimente, fiind evident că noile evoluții de la dreapta eșicherului politic din țara noastră au reușit să îi bulverseze pe acești jurnaliști. Din punctul de vedere al congresului PMP este semnificativ faptul că, în afară de Evenimentul Zilei, au început să apară voci care critică alegerea Elenei Udrea. De asemenea, mai mult sau mai puțin voalat, în presa de dreapta este criticat și modul în care noua președintă a PMP s-a debarasat de așa numita aripă reformatoare din partid, formată din personaje precum Papahagi sau Funeriu, care în prezent nu ocupă nicio funcție centrală în partid.

Nici scoaterea la înaintare a lui Cristian Diaconescu, care până acum câteva săptămâni era consilierul lui Traian Băsescu, nu a avut efectul scontat, analiștii de dreapta criticând modul în care Elena Udrea a făcut anunțul fără a supune la vot nominalizarea. De asemenea, există critici legate de trecutul său politic, neuitându-se modul în care Diaconescu a trecut de la stânga la dreapta în decurs de câteva luni. Probabil că oamenii din jurul fostei consiliere prezidențiale au încercat să dea un răspuns la modul în care se pregătește nominalizarea lui Klaus Iohannis în poziția de candidat al grupării politice formate de PDL și PNL. În schimb, rezultatul a fost exact unul contrar, noua conducere a PMP neputând contracara mesajul transmis inclusiv de mass-media de dreapta că toate numele celor aflați de sâmbătă în fruntea partidului, inclusiv cel a lui Diaconescu, au venit în plic.

Această repoziționare încă firavă a ziariștilor, analiștilor și reporterilor loiali puterii de la Cotroceni poate reprezenta un semnal extrem de important venit din partea patronului lor spiritual. Având în vedere expunerea de care Klaus Iohannis se bucură în ultima vreme în această parte a mass-mediei, atacurile la adresa noii conduceri PMP pot demonstra că liderul interimar al PNL începe să se bucure de sprijinul, încă mascat, al lui Traian Băsescu. Dacă acest lucru este real, atunci marele pol de dreapta pregătit cu atâta migală de PNL și PDL nu reprezintă decât o manieră prin care Traian Băsescu își va menține o parte din influența politică de care se bucură în prezent, păcălindu-i încă o dată pe români.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ