Diaconescu: Propunerea de a fi prezidenţiabilul PMP mă obligă

| 07 iun, 2014

Cristian Diaconescu a declarat, sâmbătă, că anunţul privind propunerea sa în calitate de candidat al Partidului Mişcarea Populară (PMP) la alegerile prezidenţiale îl obligă, subliniind că în mod categoric proiectul de ţară propus şi promovat de Traian Băsescu trebuie continuat şi că în cursa pentru Cotroceni va fi foarte important ca alegătorii să voteze în cunoştiinţă de cauză în baza unui 'proiect de preşedinte'.

'Cum v-am spus în condiţiile în care există o propunere din partea unui partid politic la a cărui înfiinţare am participat, evident că o astfel de propunere mă obligă şi am acceptat-o cu foarte mare plăcere', a declarat Cristian Diaconescu.

El a precizat că în interiorul PMP au avut loc discuţii informale privind varianta propunerii sale drept candidat la alegerile prezidenţiale din partea partidului.

'Colegii au fost de acord şi eu am fost de acord şi mergem înainte', a spus Diaconescu.

El a spus că în această cursă nu este vorba de emoţii din partea sa, întrucât din punctul său de vedere 'această luptă se poate duce şi fără ură şi fără violenţă, chiar într-un dialog din care să rezulte un proiect de preşedinte, nu neapărat personalizat, ci cu capacităţile profesionale necesare pentru a reprezenta şi a conduce România în zona constituţională şi a atribuţiilor unui preşedinte'.

Despre şansele pe care şi le acordă în faţa unor posibili contracandidaţi mai puternici, cum ar fi Victor Ponta sau Klaus Iohannis, Cristian Diaconescu a spus că discuţia nu trebuie purtată în termeni de şanse.

'Eu cred că este mai important ca poporul român să audă mesajul şi, repet, să-şi facă o idee cât se poate de corectă în legătură cu ceea ce înseamnă preşedintele României. După ce aceste lucruri se vor îndeplini, un vot în cunoştiinţă de cauză ar fi, după părerea mea, principala realizare a tuturor candidaţilor', a afirmat Diaconescu.

El a spus că, în mod categoric, proiectele începute de Traian Băsescu şi asumate de Mişcarea Populară trebuie continuate.

'Atâta vreme cât discutăm de un proiect de ţară care cuprinde statul de drept, respectarea independenţei justiţiei, o luptă împotriva corupţiei desfăşurată consecvent, instituţii puternice, reprezentare externă corespunzătoare, precum şi orientarea definitivă şi irevocabilă spre partenerii noştri europeni şi euro-atlantici proiectul pe care l-a promovat preşedintele Traian Băsescu va fi pus în aplicare', a afirmat Cristian Diaconescu.

Întrebat dacă s-a consultat cu Traian Băsescu în privinţa candidaturii sale la prezidenţiale, Diaconescu a infirmat acest lucru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ