Iohannis va sta la masă cu Udrea

| 08 iun, 2014

Sâmbătă a avut loc Congresul Partidului Mişcarea Populară. Evenimentul nu a consemnat nicio surpriză, Elena Udrea câştigând şefia partidului în faţa unui contracandidat de faţadă, Daniel Funeriu, după ce alţi doi membri PMP înscrişi iniţial în competiţie - Gelu Vişan şi Adrian Rădulescu - s-au retras pentru a o susţine pe aceeaşi Elena Udrea.

 

Congresul PMP a surprins însă prin aceea că a fost rupt de orice realitate politică. Elena Udrea a abordat un ton triumfalist total nepotrivit, ţinând cont de rezultatul partidului în primul test electoral pe care l-a avut de trecut, acolo unde PMP a fost depăşit inclusiv de candidatul independent Mircea Diaconu. "Acolo unde a contat mai mult lupta pentru statul de drept, a contat mai mult continuarea reformelor începute de Traian Băsescu, în special în mediul urban, ne-am atins obiectivul de a avea un scor de două cifre, un obiectiv pe care tot noi ni l-am propus. (...) Acolo unde mesajul nostru s-a auzit mai tare, acolo unde acţiunile noastre, campania noastră a fost mai vie, PMP a devenit cel mai important partid de centru-dreapta din România", a afirmat Udrea, încercâd să deturenze atenţia de la eşecul electoral înregistrat la finalul lunii mai.

În cadrul aceluiaşi congres. Adrian Papahagi, înscris şi el în competiţia pentru şefia PMP, dar retras ulterior pentru a-l susţine pe Daniel Funeriu, a ţinut un discurs mobilizator cel puţin exotic, cheia de boltă a mesajului lui Adrian Papahagi putându-se rezuma la îndemnul “nu fiţi căcăcioşi!” adresat delegaţilor PMP.

Dincolo însă de discursurile mai mult sau mai puţin colorate ale PMP-iştilor, rezultatul previzibil al Congresului de sâmbătă risipeşte orice urmă de îndoială – Elena Udrea este reînvestită cu încrederea şi susţinerea totală a lui Traian Băsescu.

În calitate de preşedinte al PMP, Elena Udrea este cea care se va aşeza la masa negocierilor cu Klaus Iohannis pentru a pune la cale o formulă de unificare a dreptei şi de susţinere a unui candidat unic în confruntarea pentru Cotroceni care va avea loc în luna noiembrie. Astfel, este cât se poate de clar că Elena Udrea a fost aleasă şefă la PMP tocmai pentur ca cei din PNL şi PDL sa aiba scuza că e normal să discute cu conducerea PMP aleasă legitim.

În acest context, anunţul Elenei Udrea privind susţinerea lui Cristian Diaconescu pentru prezidenţiale nu reprezintă decât o perdea de fum menită să acopere alegerea fostei doamne Cocoş în fruntea PMP. Elena Udrea şi Traian Băsescu sutn deja înţeleşi cu Klaus Iohannis, iar Cristian Diaconescu va fi sacrificat la fel de rapid precum a şi fost propus pentru funcţia supremă în stat.

Nu trebui să fii un specialist al scenei politice pentru a înţelege că ceea ce se întâmplă pe eşicherul de dreapta nu este altceva decât un mare blat a cărui miză va fi aceea de a-i oferi lui Traian Băsescu instrumentele pentru a-şi exercita influenţa nefastă şi după ce ultimul mandat ca preşedinte se va fi încheiat. Iar un asemenea scenariu nu poate decât să condamne România la încă o lungă perioadă de conflicte, crize şi tensiuni care se vor răsfrânge pregnant asupra tuturor cetăţenilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iun, 2014
vali
de aceea nu are sanse la toamna.....
08 iun, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
dacă johanis stă la masă cu udrea inseamnă că e căcăcios ...hă hă hă hă

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ