Zgonea: Comisia Nana şi-a încetat activitatea, mai departe e treaba Parchetului General

| 10 iun, 2014

Comisia de anchetă Nana şi-a încetat activitatea ca urmare a demarării unei acţiuni judiciare, conducerea Parlamentului urmând să transmită Parchetului General draftul de raport al Comisiei, a declarat marţi, la finalul şedinţei Birourilor Permanente ale Legislativului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

 

'Avem răspunsul Comisiei juridice comune. (...) Este clar ce se întâmplă în acest moment - odată deschisă o acţiune judiciară, comisia specială se suspendă de drept, iar eu, împreună cu preşedintele Senatului, suntem obligaţi să transmitem organelor judiciare informarea că toate documentele şi draftul de raport care se află la comisia specială sunt oricând la dispoziţia Parchetului General, dacă acesta va solicita. Noi le vom trimite o scrisoare şi o copie a draftului raportului final, fiindcă un raport corect este cel votat de către plen', a precizat Zgonea.

Acesta a subliniat că draftul raportului comisiei nu va fi făcut public şi că, până la acest moment, Comisiei Nana nu i-au fost solicitate documentele amintite.

'Comisia şi-a închis activitatea, noi scriem Parchetului General. De aici încolo nu mai este treaba noastră, ci a Parchetului General. Nu pot să spun eu ce mandat va avea procurorul de caz în această chestiune', a spus Zgonea.

Conducerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului a transmis, săptămâna trecută, Comisiilor juridice reunite scrisoarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi, pentru a fi emis un punct de vedere cu privire la situaţia juridică a Comisiei de anchetă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ