Ponta:Rolul viitorului preşedinte va fi să aducă profituri instituţionale naţionale

| 09 iun, 2014

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni seara, că rolul viitorului preşedinte al României va fi ca pe baza relaţiilor personale să aducă profituri instituţionale naţionale.

"Sunt doi ani şi ceva de când printr-un complex de factori favorabili, şi prin efortul meu, dar şi al staff-ului meu, am reuşit să mă întâlnesc personal,nu să fac o poză, să mă întâlnesc, să discut cu practic toţi liderii ţărilor importante din lume. Eu nu cred că România e buricul lumii, dar cred că dacă nu vorbeşti, dacă nu foloseşti fiecare ocazie, dacă nu spui ceva ce l-ar interesa şi pe celălalt. (...) Dacă nu spui lucruri care sunt interesante şi pentru cel cu care vorbeşti, altfel eşti unul dintre ceilalţi şi... Bucureşti e Budapesta, România e partea cealaltă a Mării Caspice ...Ideea a fost ca, ori de câte ori ai ocazia să întâlneşti parteneri internaţionali, în primul rând te documentezi înainte ce-l interesează pe acel om şi pe acea ţară şi combini cele două lucruri. (...) Poţi să-ţi promovezi interesele naţionale', a afirmat Victor Ponta, într-un interviu la România TV.

El a fost întrebat cum va fi spălată imaginea Preşedinţiei după încheierea mandatului lui Traian Băsescu, în condiţiile în care acesta 'ori înjură pe toată lumea, ori intră în toate scandalurile planetei'.

Ponta a adăugat că având în vedere situaţia din Ucraina, România este într-un context favorabil ca o ţară care poate să contează în regiune, inclusiv în problematica privind securitatea energetică, şi că poziţia autorităţilor de la Bucureşti în această privinţă a fost una unitară la nivelurile de preşedinte, premier, Parlament.

"Din acest punct de vedere, rolul viitorului preşedinte va fi ca pe baza unor relaţii personale să aducă profituri naţionale şi instituţionale', a declarat Victor Ponta.

El a afirmat în context că la ora actuală preşedintele Traian Băsescu nu mai reprezintă interes pentru partenerii internaţionali, având în vedere că este la finalul celui de-al doilea mandat.

Ponta nu a dorit să comenteze pe larg despre faptul că în ultima perioadă familia preşedintelui face obiectul unor atacuri de presă privind presupusa implicare a fratelui lui Traian Băsescu în 'afaceri dubioase cu clanuri ţigăneşti', dar a spus:' În ceea ce-l priveşte pe domnul preşedinte Băsescu, cine seamănă vânt culege furtună'.

Întrebat dacă a mai vorbit cu şeful statului în ultima perioadă, Ponta a reamintit că l-a întâlnit pe preşedinte la aniversarea de la Parlament a 150 de ani de existenţă a Curţii de Conturi şi că vor vorbi sigur cu ocazia şedinţei trimestriale a CSAT.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ