Preşedintele Băsescu a promulgat Legea privind înfiinţarea fundaţiei "Proiect Ferentari"

| 10 iun, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretul pentru promulgarea Legii privind înfiinţarea Fundaţiei 'Proiect Ferentari', potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Proiectul a fost adoptat pe 27 mai de Camera Deputaţilor, care a admis, în parte, cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu în acest caz.

Potrivit actului normativ, scopul fundaţiei este derularea unor proiecte, programe şi activităţi ce vizează incluziunea socială adresată comunităţilor de romi din România.

'Prin derogare de la prevederile ordonanţei 26/2000 privind asociaţiile şi fundaţiile se înfiinţează fundaţia 'Proiect Ferentari' aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, persoană juridică romană, apolitică, fără scop patrimonial, de utilitate publică', se arată în proiectul de lege.

Şeful statului a mai semnat marţi decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate, semnat la Bucureşti la 22 octombrie 2013, decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Consiliul de Miniştri al Republicii Albania privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate, semnat la Bucureşti la 14 noiembrie 2013.

De asemenea, preşedintele Băsescu a semnat decretele de eliberare din funcţie pe motiv de pensionare a Floricăi Cotta - judecător la Curtea de Apel Bucureşti, a lui Tudor Marin - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare, a lui Constantin Ioniţă - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, a lui Nicolaie-Ion Cean - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, Petru Muşat - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Secuiesc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ