Tăriceanu: Nu cred că prezenţa preşedintelui este oportună la aniversarea Senatului

| 11 iun, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că nu este oportună prezenţa lui Traian Băsescu la evenimentele organizate cu ocazia aniversării a 150 de ani de activitate a Senatului.

 

'Nu vreau să creăm un moment penibil, ţinând cont de faptul că preşedintele României a militat constant pentru un Parlament unicameral, deci desfiinţarea Senatului, iar la festivitatea din ziua de 17 iunie se va vorbi cu precădere nu numai de tradiţia şi istoria Senatului României, veche de 150 de ani, cât eu doresc, mai ales, să abordăm şi rolul Senatului în perspectiva următorilor ani', a declarat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

El este de părere că rolul Senatului nu este unul încheiat.

'Eu cred că rolul Senatului nu este unul încheiat, din contră, rolul Senatului, care a fost consacrat în istoria României corp ponderator, deci cel care să elimine excesele pe care le face Camera inferioară, cum se spunea, Camera Deputaţilor, să fie adaptat necesităţilor din ziua de astăzi. Senatul va trebui să devină, în perspectivă, o Cameră de reprezentare mai degrabă a regiunilor, va trebui să aibă atribuţii clar distincte faţă de Camera Deputaţilor şi cred, mai ales în cazul unei ţări cum este România, în virtuţile sistemului parlamentar bicameral', a afirmat preşedintele Senatului.

În opinia lui Tăriceanu, preşedintele României a decredibilizat instituţia Parlamentului.

'Din păcate, preşedintele României în toată perioada mandatului nu a făcut decât cu multă determinare şi perseverenţă să decredibilizeze instituţia Parlamentului, aşa încât în acest moment festiv nu cred că prezenţa domniei sale este una oportună în aula în care vom sărbători acest eveniment', a mai spus el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ