Fuziunea de urgență: Iohannis a bătut palma cu Blaga să distrugă PNL până la 1 august

| 11 iun, 2014

Dreapta de factură băsistă, fie că vorbim de ereticii lui Blaga, din PDL, fie de adunătura slugarnică de la PMP, a trecut în această perioadă prin nite clarificări pe cât de spectaculoase, pe atât de previzibile și inevitabile.

În timp ce Elena Udrea ”s-a sacrificat pentru partid”, făcând nonșalantă și plină de ea un pas în față, asumându-și în sfârșit o poziție oficială, partidul a rezolvat la Congres și năpârlirea magică, prin care a devenit un PDL mai mic, la scară, model de damă. Scamatoria finală l-a scos din jobenul cotrocenist pe iepurașul Cristian Diaconescu, cel mai de stânga candidat al dreptei, pe care toți cei din sală l-au aplaudat și l-au acceptat cu prefăcută politețe drept ”catindatul” miniaturalei formațiuni, pe cale de a deveni următorul președinte al României.

De fapt nimeni nu a crezut nimic, totul a fost un amăgitor spectacol de oglinzi, confetti și butaforie improvizată, iar atmosfera generală a fost de apăsătoare dezamăgire. ”Intelectualii publici”, care dădeau spoiala europenizantă partidului, au fost înlăturați fără menajamente. Reformiștii dați la rațe au obținut același scor rizibil pe care-l mai înregistrau cândva și reformiștii procurorului ceaușist Monica Macovei, în PDL, așa cum a remarcat în Revista 22 și Andreea Pora, una din fostele lăudătoare din presa băsistă care acum se declară peste măsură de dezamăgite de evoluția partidulețului fantomatic născut pentru satisfacția exclusivă a preferatei lui Traian Băsescu.

În paralel nici PDL-ul lui Blaga nu a stat degeaba, dând bice cu entuziasm gloabei liberale, adusă de Iohannis pe moșia politică care așteaptă revenirea stăpânului de la Cotroceni. În timp ce fostul edil al Sibiului se luptă cu o mână cu dezvăluirile din ce în ce mai numeroase din trecutul de bugetar căpătuit, cu cealaltă face reverența de rigoare către Marele Cârmaci Unificator de la Palatul Cotroceni: „Nu am fost duşmani politici, am avut opinii foarte diferite despre guvernare, şi atunci am venit cu o propunere agreată larg în Parlament, doar că preşedintele a avut altă opţiune”, a exlipcat Klaus Iohannis în emisiunea „După 20 de ani”, la ProTV. Ca să fie clar pentru toată lumea și din ce în ce mai greu de argumentat pentru cei care încă refuză să admită că există un blat Iohannis-Băsescu cel puțin la fel de mare și de important pentru țară precum a fost blatul Antonescu-Băsescu. Și pentru că au început să se agite și liberalii neînregimentați politic acestor ”idealuri ale dreptei” cusute cu ață albă iar șeful ALDE a anunțat că vine personal la București să pună piciorul în prag acestei conduceri interimare, fuzioniștii lui Iohannis s-au pus de comun acord cu Blaga și au decis să mai arunce o lopată-două de cărbuni sub cazan și să grăbească pe cât posibil dizolvarea PNL în PDL.

Fuzioniștii trădători s-au dus în mare grabă la ședinţa din sediul PDL, unde au convenit comutarea pe ”fuziune de urgență”, astfel încât până la 1 august să fie depuse actele la Tribunalul Bucureşti, relatează Mediafax. Mărețiile lor, Iohannis şi Blaga au explicat fără o fuziune cât mai rapidă, ce implică șo desemnarea candidatului unic la Preşedinţie, marea cointeresare de dreapta riscă să intre în regim de avarie. Scuza pentru desființarea "cât mai repede cu putinţă", a ultimului partid istoric din politica autohtonă o constituie termenul presant al începerii campaniei pentru prezidenţiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ