Victor Ponta câştigător detaşat în primul tur al alegerilor prezidenţiale

| 07 iun, 2014

Potrivit ultimului sondaj CSCI Victor Ponta ar putea câştiga alegerile prezidenţiale încă din primul tur. Potrivit Constituţie, condiţia este ca premierul să atingă 50% plus unu din lista votanţilor, lucru cvasi-imposibil. Totuşi, sondajul arată că cetăţenii au perceput PSD drept câştigător clar al alegerilor europarlamentare.

Astfel, candidatul alianţei PSD-UNPR-PC ar fi votat de 51% din români în primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar pe locul secund s-ar clasa Klaus Iohannis, cu 23%. Locul trei este ocupat de Mihai Răzvan Ungureanu, cu 12%, urmat de Elena Udrea, cu 10%. Dacă s-ar ajunge în turul doi, Victor Ponta şi-ar surclasa toţi adversarii. Astfel, potrivit CSCI, 61% din români l-ar vota pe Ponta, în timp ce Iohannis ar obţine 39% din voturi. În cazul unei confruntări cu MRU, premierul ar obţine 65%.

Aceste rezultate nu sunt surprinzătoare având în vedere că Guvernul condus de Victor Ponta este unul performant, care a reuşit să aducă României creştere economică, să crească substanţial rata de absorţie a fondurilor europene şi să atragă investitori importanţi. Mai mult, încrederea şi intenţia de vot cu care este perceput premierul arată clar că PSD este câştigător clar al alegerilor europarlamentare.

Cu toate acestea, dacă partidele care se declară de dreapta (PMP, PNL, PDL, FC) vor reuşi să ajungă la un compromis şi să vină cu un singur candidat lupta pentru prezidenţiale va fi acerbă. Scorul de 23% cu care este cotat Iohannis este scorul de la care pleacă acesta în lupta prezidenţială. Însă, şi în această situaţie Victor Ponta are prima şansă să învingă pentru că dreapta unită va fi automat identificată cu Traian Băsescu. Iar zvonurile de pe piaţă spun că în cazul în cadre candidatul dreptei va câştiga lupta pentru Cotroceni, Băsescu o să fie următorul premier al României.

Sondajul CSCI a fost realizat în perioada 3 - 5 iunie 2014 pe un eşantion de 1008 persoane, folosind metoda CATI, având o eroare de 3.1%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 iun, 2014
Gogu
Astea sunt sondajele comandate de PSD si visele lor. Propaganda ieftina pentru acest retardat infantil, marioneta marilor baroni/banditi !.
Numai sunt asa de prosti românii, ca sa le cumpere visurile cu promisiuni desearte si apoi sa suferim 4-8 ani !. S-au îmvatat cu nciolanul si nu mai vor sa-l scape din mâna. Tara are datorii de peste 100 miliarde de euro, copii nostri n-au nici un viitor iar românii cauta de lucru prin strainatate !. Românii mor pe capete din cauza bolilor si medicii nostrii buni, au plecat sa-i trateze pe altii în strainataturi, fiindca în tara lor n-au loc. A ramas în schimb toata pleava(pe astia nu-i vrea nimeni în afara), cei intrati si cu 4 la facultati de medicina particulara(pe vremea lui Ceasca, se dadeau examene foarte dure si serioase si ultima medie de intrare era 9,80 !). Medicii ramasi te omoara pentru o apendicita, o injectie , etc. În schimb guvernantii PSD-isti, se gândesc numai cum sa-si umple repede buzunarele si sa distruga putinul care a mai ramas bun în tara !. Sa mergem la vot si sa votam împotriva plagii Pontist-PSD-ista. Vreti sa va votam pe voi...hai sictir !. Uite de asta nu-l votez pe Pontulici, marioneta voastra tembela si mincinoasa!.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ