Ponta: Nu ştiu dacă merg la Roland Garros

| 06 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că nu ştie dacă va ajunge la finala turneului Roland Garros pentru a o urmări pe Simona Halep, însă a precizat că guvernul a sprijinit organizarea unui turneu de tenis la Bucureşti pentru ca românii să le vadă pe jucătoarele noastre situate în top 50 ATP.

"Nu ştiu dacă merg (la finala Roland Garros-n.r.) . Sunt convins însă că 20 de milioane de români or să o urmărească şi o s-o susţină mâine pe Simona Halep şi este o mare mândrie pentru România că sportivi extraordinari, şi nu este vorba doar de Simona Halep, este vorba de rezultatele pe care le-am obţinut recent la gimnastică, la canotaj (...) că se întâmplă acest lucru', a spus Ponta la Parlament.

Premierul a adăugat că este o 'veche meteahnă' obiceiul de a acuza autorităţile că nu fac suficient pentru campioni, afirmând că Guvernul a sprijinit organizarea la Bucureşti a unui important turneu de tenis.

Bani pentru a le vedea pe Halep şi Cârstea la Bucureşti

"Am vazut din nou vechea meteahnă: iată, cum câştigă Simona Halep şi noi nu facem niciodată nimic pentru... Asta este o meteahnă, o boală veche. Eu vreau să vă spun că în luna noiembrie sau decembrie, dacă nu mă înşel, Federaţia Română de Tenis împreună cu jucătoarele noastre din primele 50, Simona Halep, Sorana Cârstea, Monica Niculescu, au cerut un sprijin din partea guvernului pentru a putea sa-şi îndeplinească ele un vis şi noi toţi, şi anume să joace într-un turneu profesionist de înalt nivel la Bucureşti. Am considerat că merită şi ele acest lucru şi merităm şi noi să le vedem nu doar la televizor (...) să le vedem jucând la Bucureşti şi Guvernul a acordat sprijinul necesar. Cred ca era vorba de vreo 270.000 de dolari atunci, în aşa fel încât toţi cei care vor reuşi să prindă bilet la Arenele BNR în iulie le vor vedea pe Simona Halep, pe Sorana Cârstea, pe Monica Niculescu jucând.(...) Facem tot ce putem', a spus Ponta.

Simona Halep a învins-o joi pe Andrea Petkovic (Germania), cu 6-2, 7-6 (4), în semifinalele turneului de la Roland Garros, şi s-a calificat în finală, unde o va întâlni, sâmbătă, de la ora 16,00 (ora României), pe Maria Şarapova. Aceasta este prima finală de Mare Şlem jucată de o româncă după o pauză de 34 de ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ