Câte titluri WTA a câştigat Simona Halep din cele 12 obţinute de românce în ultimii şase ani

| 07 iun, 2014

Tenisul feminin românesc a explodat în 2008, după o perioadă lipsită de rezultate, şi de atunci fetele noastre au cucerit nu mai puţin de 12 titluri WTA la simplu, dintre care Simona Halep are mai mult de jumătate - şapte la număr.

 

Sorana Cîrstea a fost cea care a spart gheaţa în 2008, titlul de la Taşkent fiind şi singurul din cariera sa, numărul 26 mondial jucând finale în 2007 la Budapesta şi în 2013 la Toronto. Sorana mai are în palmares şi patru titluri la dublu, precum şi alte patru finale jucate.

Alexandra Dulgheru (133 WTA) a reuşit o dublă victorie la Varşovia, în 2009 şi 2010, dar are şi două finale de dublu.

Monica Niculescu (76 WTA) şi-a trecut în cont o singură victorie, în 2013, la Florianopolis (Brazilia), dar a jucat două finale la Luxemburg (2011, 2012). Niculescu este o specialistă la dublu, cu patru titluri şi alte nouă finale jucate.

Irina Begu (89 WTA) are un singur titlu WTA adjudecat, în 2012, la Taşkent, dar şi două finale, la Marbella şi Budapesta, ambele în 2011. Irina a cucerit şi trei titluri la dublu, pierzând alte două finale.

Alexandra Cadanţu (81 WTA) a pierdut ambele finale pe care le-a jucat, una la simplu (Monterrey, 2012) şi alta la dublu.

Raluca Olaru (66 WTA la dublu) are o finală pierdută la simplu, în 2009 la Bad Gastein (Austria), dar şi trei titluri la dublu şi alte trei finale jucate.

Simona Halep (4 WTA) a început mai greu, cu trei finale pierdute, la Fes (2010, 2011) şi Bruxelles (2012), după care au venit cele şapte victorii la rând (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia în 2013, Doha în 2014), iar luna trecut a jucat finala de la Madrid, pierdută chiar în faţa Mariei Şarapova, adversara de sâmbătă, din ultimul act al turneului de la Roland Garros.

Halep va juca în premieră o finală de Mare Şlem, acesta fiind până acum cel mai bun rezultat al carierei, care îi va aduce, de fapt, şi cea mai bună clasare, de luni fiind numărul 3 mondial. Finala de la Roland Garros, dintre Halep şi Şarapova, are loc sâmbătă, de la ora 16,00, pe arena Philippe Chatrier

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ