Virginia Ruzici, luată la întrebări de New York Times: Ce spune despre Simona Halep şi România

| 06 iun, 2014

Virginia Ruzici, singura tenismena din Romania care a castigat un turneu de Grand Slam, a vorbit despre calificarea obtinuta de Simona Halep in finala de la Roland Garros.

Intr-un interviu acordat celebrei publicatii americane New York Times, Ruzici spune: "Aceasta calificare in finala e emotionanta si pentru mine. Era timpul ca cineva sa vina si sa castige din nou Openul Frantei pentru Romania. Cred ca are o sansa importanta".

Intr-o perioada in care doar tenismenele cu un fizic impunator au rezultate, americanii sunt uimiti de ascensiunea micutei Simona. Insa Ruzici are o explicatie: "Justine Henin era chiar mai mica decat Simona si a castigat o multime de turnee. Asa ca e posibil. Simona compenseaza lipsa de inaltime cu alte calitati: viteza, viziune, lovituri puternice si talent".

Ruzici, care o manageriaza pe Simona Halep, le-a vorbit americanilor si despre modul in care se descurca tenismenii in Romania.

"In Romania nu avem o scoala traditionala de tenis. Majoritatea tenismenilor se descurca singuri. Trebuie sa le multumim antrenorilor care au avut grija de Simona, si a avut cativa. Cred ca de la fiecare a luat cate ceva si a tinut lucrurile interesante. In acest mod a ajuns sa aiba acest stil de joc", a conchis aceasta.

1978 e anul in care Virginia Ruzici s-a impus la Roland Garros.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ